VELIK KAO MONT-BLANC Marin Mandekić ISTRČAO UTMB 2022

Autor: Srđan Brajčić 30.08.2022

Marin Mandekić

Za 171 kilometar i 10.000 metara elevacije kružne staze oko Mont-Blanca, trebalo mu je 26 sati i 33 minute.

Chamonix - Ako je Ultra-Trail du Mont-Blanc neslužbeno prvenstvo u planinskom trčanju, onda je naš član Marin Mandekić jedan od najbržih ultraša na svijetu. UTMB 2022 Marin Mandekić završio je na 65. mjestu u ukupnom poretku. U kategoriji muških trkača bio je 60. U svojoj kategoriji popeo se 4. mjesto.

Čitatelji na našem Facebooku, uz gomilu pohvala, pišu da ima najbolje vrijeme od svih hrvatskih natjecatelja. Ne samo ove godine, već otkako se UTMB održava. Za 171 kilometar i 10.000 metara elevacije kružne staze oko Mont-Blanca, trebalo mu je 26 sati i 33 minute.

Spomenimo i taj da je UTMB 2022 završilo 1.789 trkača, ali njih 838 nije. Ovaj odnos ponavlja se iz godine u godinu, što potvrđuje da se radi o najtežoj trail utrci u svijetu. Utrci koja od svakog sudionika traži veliku posvećenost: fizičku, mentalnu, financijsku… Jednako tako vjeru u sebe, da može u vremenskom limitu završiti dugu i tešku stazu u Alpama.

A taj limit je 46 sati. Radi usporedbe, planinari UTMB dionicu završe za pet do sedam dana. Svatko tko je stigao do cilja u Chamonixu stoga zaslužuje aplauze. Pa čak i oni koji u tome nisu uspjeli. Za jedan totalno amaterski klub trail trkača iz Kastva ovo je veliki rezultat.

Pravi podvig vrijedan usporedbe – Marine, velik si kao Mont-Blanc.

Kompletan tekst dostupan je OVDJE.

Više sa portala poduckun.net ...