Veliki interes za Međunarodni turnir u odbojci na pijesku "Ičići Challenge"

Autor: Nikola Cvjetović 13.07.2024

Prijavljeno već tridesetak ekipa, a primaju ih 24.

Ičići - Početak kolovoza rezerviran je već tradicionalno za odličnu odbojku na pijesku u Ičićima. Tako će biti i ovog ljeta od 9. do 11. kolovoza kada će se na Međunarodnom turniru u odbojci na pijesku "Ičići Challenge", koje je ujedno i Otvoreno prvenstvo Hrvatske okupiti najbolji odbojkaši i odbojkašice. Nagradni fond iznosi 5.000 eura, odnosno po 2.500 eura za ženski i mušku kategoriju. Kvalifikacije kreću u petak, a mjesta ima samo za 12 ekipa po kategoriji. Glavni turnir na rasporedu je u subotu i nedjelju.

- Ovo je jedanaesti turnir u nizu koji je prerastao u jedan od najjačih turnira u ovoj regiji. Prijave su već otvorene i prijavilo nam se 30-ak ekipa što nas izuzetno veseli. Međutim, nažalost nećemo moći svima dozvoliti sudjelovanje jer bi nas to dovelo do dodatnih kvalifikacija, produljenje turnira što bi za nas bio preveliki trošak. I ove godine, baš kao i lani, osigurali smo direktni TV prijenos završnice i bogat fond nagrada, a danas je stigla i lijepa vijest iz Grada Opatije koji će nam pokriti troškove koncesije za tri natjecateljska dana, što nam je uvelike olakšalo organizaciju turnira, rekao je Mladen Đorđević, predsjednik kluba organizatora turnira, Kluba odbojke na pijesku "Opatija" koji broji sve više članova.

- Interes za odbojku na pijesku je ogroman i konstantno raste. Klub broji preko 200 članova, a vjerujem da će nam se do kraja godine priključiti još novih. Ostvarujemo zapažene rezultate na nivou Hrvatske. Naši su kadeti postali viceprvaci, juniori će nastupiti na PH u kolovozu, a seniori su trenutno, četiri kola prije kraja, vodeća ekipa prvenstva. Posljednje dvije godine momčad "Sigeta" bila je prvak Hrvatske, prije toga smo mi slavili tri godine, tako da smo stalno u utrci s njima i vjerujem da je ponovno stiglo vrijeme da dođemo do titule prvaka Hrvatske. Imamo jaku momčad, priključili su nam se i neki igrači iz inozemstva, koji inače dolaze na naš ičićanski turnir, tako da imamo dobre šanse da uspijemo. Iznenadile su nas i naše seniorke koje ove sezone, četiri kola prije kraja, dijele 2. i 3. mjesto, rekao je Đorđević koji je preko EU fondova klubu uspio osigurati kompletnu opremu za rad, ali isto tako tim postignućem došao u problem gdje tu opremu odlagati.

- Za rad koristimo terene u Ičićima, ali opremu koju smo nabavili nemamo gdje skladištiti. Trenutno nam je to najveći problem. Do sada smo to činili u rasadniku Parkova, međutim, tamo su krenuli radovi pa se sada snalazimo na razne načine, držimo našu opremu po privatnim garažama. Jedini smo opatijski sportski klub bez prostorija, bez svog spremišta. Bili bi zadovoljni samo da dobijemo jednu lokaciju na kojoj možemo spremati opremu. S tom molbom smo se obratili i gradonačelniku Opatije, s kojim lijepo surađujemo, pa se iskreno nadamo da ćemo i taj problem uskoro riješiti, rekao je Đorđević.

Više sa portala poduckun.net ...