[VIDEO] Gospodarskim igrama PGŽ-a do kombi vozila

Autor: Marin Aničić 07.09.2023

Natjecanja na igralištu na Zametu kreću u subotu u 10 sati.

Rijeka – Šeste Gospodarske igre PGŽ-a, u organizaciji Košakaškog kluba Zamet, održat će se u subotu, 9. rujna na igralištu na Zametu. Prijavljeno je 17 ekipa, a najveći broj prijava je za mali nogomet. Osim nogometa, igrat će se pikado, šah, briškula i trešeta, stolni tenis i košarka "3 na 3". Natjecanja kreću u 10 ujutro i traju do 18 sati, a od 19 sati kreće zabavni program uz glazbeni duo Branko & Miro.


KK Zamet (koji je jedan od najstarijih košarkaških klubova u PGŽ-i) u suradnji s gradskim odjelom za sport i tehničku kulturu, PGŽ-om i gospodarskim subjektima ima za cilj nastavak aktivnosti kojima želi Klub učiniti samoodrživim.

- Kroz godine revitalizirali smo ovo košarkaško igralište, a ove godine smo odlučili Gospodarske igre organizirati kako bi prikupili sredstva za nabavku kombi vozila, kako bi djeci omogućili lakše putovanje jer inače ovisimo o roditeljima i njihovoj dobroj volji. Naš krajnji cilj je, možda prezahtjevan, ali u bliskoj budućnosti želimo biti samoodrživ klub, putem ovih igara želimo okupiti što više gospodarskih subjekata kako bi naša djeca i roditelji bili oslobođeni plaćanja članarina i da na taj način omasovimo košarku. Klub je u proteklih sedam mjeseci uspio prikupiti 18.000 eura za kombi, a razliku potrebnu za kupnju uzet ćemo kroz kredit kod našeg sponzora, rekao je Milan Vukajlović u ime organizatora priredbe.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ, Josip Ostrogović, član Uprave ACI-ija i Marko Mihajić, marketing menadžer tvrtke Ortonova.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...