[VIDEO] Lijevo krilo NK "Opatija", junior Marko Tadić: " U Katru su me doživljavali kao Messija"

Autor: Nikola Cvjetović 05.06.2024

Drugi strijelac juniorske lige, koji je s "Opatijom" osvoji 1. NL NS Rijeka, nakon iskustva u "Rijeci" i njegovog "procvata" u "crno-bijelom" dresu, tvrdi kako je ključ njihovog uspjeha zajedništvo.

Opatija – Lijevo krilo Nogometnog kluba „Opatija“ Marko Tadić, drugi je strijelac juniorske 1. NL NS Rijeka sa 16 postignutih pogodaka. Sa svojom momčadi osvojio je navedeno ligaško natjecanje i s nestrpljenjem očekuje kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u Prvu HNL. Učenik trećeg razreda talijanske gimnazije gen za nogomet naslijedio je od svog oca, Dragana Tadića, danas trenera, a nekad uspješnog igrača, koji je igrao i u dresu HNK „Rijeka“. Sedamnaestogodišnji Marko dobio je priliku na samom kraju sezone zaigrati i za prvu ekipu „Opatije“ u 2. NL, u momčadi koja je također postala prvak i zaigrat će u višem rangu natjecanja.

- Izuzetno sam sretan što mi je trener Bogolin dao priliku da nastupim i za prvu momčad. U igru sam ušao protiv „Karlovca“ i na terenu sam proveo 15-ak minuta. Za mene je to bilo veliko iskustvo, govori Marko koji je nogomet počeo igrati u HNK „Rijeka“ u prvom razredu osnovne škole, a kasnije je spletom okolnosti promijenio nekoliko nogometnih sredina, no najduže je bio u NK "Opatija".

- Krenuo sam tatinim stopama, a nakon osnova u „Rijeci“, došao sam igrati nogometu u Opatiju gdje je stasala jedna perspektivna generacija nogometaša rođenih 2005./2006. godine. Nekoliko mojih suigrača iz te opatijske generacije danas igra u jakim klubovima i ligama – Niko Šepić je u „Dinamu“, Jakov Bilajac i Sven Blečić su u „Rijeci“. U pionirskim kategorijama dobili smo poziv „Rijeke“ i većina nas se okušala. Neki su nastavili svoj put dalje, neki ostali u „Rijeci“, a ja sam se vratio u „Opatiju“ i nisam požalio. Atmosfera u klubu i momčadi je odlična, družimo se intenzivno i kada nismo na nogometu. Mislim da nam je to zajedništvo pomoglo i da dođemo do juniorske titule. Čestitao bi prvom strijelcu lige Morenu Stanić, mom suigraču - pokazalo se da smo dobar tandem i na terenu i van njega. Ovom prilikom zahvalio bih se i treneru Zdravku Šimiću na podršci koju nam je pružao i što je vjerovao u mene i svih nas, kazao je Marko koji je i godinu i pol dana igrao u Kataru, u klubu „Mesaimeer“.

- U Katar smo otišli jer je tata dobio trenerski angažman u tamošnjem klubu. Mene su tamo doživljavali kao Messija. Bio sam u nogometnom smislu puno napredniji. Nogomet tada tamo nije bio popularan sport, tek sada nakon SP-a se malo popravio interes. U svakom slučaju tamo su me, zbog činjenice da sam bio napredniji, tretirali kao kralja, prisjetio se Tadić koji osim hrvatskog tečno govori još dva strana jezika – engleski i talijanski jezik.

Marko kaže kako je njemu nogomet na prvom mjestu, ali kako uspješno rješava i školu bez obzira na to što trenira pet puta tjedno i vikendom igra utakmicu.

- Moje misli usmjerene su trenutno prema juniorskim kvalifikacijama za 1. HNL. Velika mi je želja da izborimo pravo nastupa u tom društvu velikih klubova. S obzirom na to da sam rođen 2006. godine ispred mene je još cijela godina u juniorskoj kategoriji, a kasnije mi je naravno želja zaigrati za seniorsku momčad „Opatije“. Mislim da je 1. NL, u kojoj će nastupati Opatijci, idealna za razvoj mladih igrača. No, ako me pitate za snove – ja sam Interista, tako da ako budem jednog dana možda mogao birati, to će onda biti „Inter“, zaključio je Tadić koji se nada da ono o čemu se „šuška“ da će postati zbilja – a to je da će započeti uređenje opatijskog nogometnog igrališta i da će upravo pred svojim sugrađanima igrati nogomet u gradu pod Učkom. Želja je to, kaže, i mnogih njegovih suigrača.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...