[VIDEO] Održana maškarana trail utrka "Veprinac Vertical": pobjednici Darija Bostijančić i Josip Meštrić

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 28.01.2023

Petnaestak trkača uputilo se 4,5 kilometara dugom stazom s oko 500 kilometara visinske razlike povijesnim rutama Veprinački put i Put mlikarice te svoj put završilo u Veprincu.

Opatija – U 10 sati sa Slatine je startala maškarana trail utrka Veprinac Vertical u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije i Društva sportske rekreacije A2. Petnaestak trkača uputilo se 4,5 kilometara dugom stazom s oko 500 metara visinske razlike povijesnim rutama Veprinački put i Put mlikarice te svoj put završilo u Veprincu.

“Staza je vrlo izazovna, ali se radi o povijesnoj šetnici koja je jako lijepa, prolazi kroz park Margarita, ide prema Kolavićima s ciljem naravno u Veprincu. Imamo jako dobar odaziv trkača, čak iz Velike Britanije, zatim iz Istre, Zagreba, Varaždina, tako da smo ugodno iznenađeni odazivom za utrku”, rekla je ispred organizatora Anita Radoić.

Prvi je u muškoj konkurenciji na cilj stigao Josip Meštrić (BK maraton iz Novog Marofa), drugi je Vedran Dakić (NU3SPORT Rijeka), a treći Đino Gajski (AK Rika Kastav). Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Darija Bostijančić (Kvarner trails Viškovo), druga je ciljem prošla Katarina Zaraj (Sport Vizija Opatija), dok je treće mjesto zauzela Diana Kuiš (Sport Vizija Opatija).

Sve je trkače na cilju dočekao prigodni program, osvježenje i okrijepa u obliku proizvoda lokalnih OPG-ova te prigodni pokloni sponzora. U nastavku donosimo fotogaleriju te start i izjave organizatora u videu:

VIDEO

Održana utrka Veprinac vertical

Više sa portala poduckun.net ...