[VIDEO] Ponovo se igra Alpe Waterpolo Liga, Vaterpolo klub Opatija LRH zaigrat će kao jedini hrvatski predstavnik

Autor: Nikola Cvjetović 26.10.2022

Opatijcima će se na putu do željenog rezultata naći slovenski Calcit Waterpolo Kamnik, AVK Triglav Kranj, VK Ljubljana Slovan, VD Grafist Koper i AVK Branik Maribor, zatim austrijski WBC Graz, ASV Wien i WBC Tirol, bosansko-hercegovački VK Borac Banja Luka i talijanski Pallanuoto Trieste.

Opatija - Seniorska ekipa Vaterpolo kluba Opatija LRH uskoro će zaigrati u Alpe Waterpolo Ligi, kao jedini predstavnici Hrvatske, zajedno s deset klubova iz Italije, Austrije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, najavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji trener seniora Danijel Kancijanić, igrač povratnik u opatijske redove Marko Blažić te ispred sponzora Ivan Sarajlić PR Manager LRH.

- Za Alpe ligu nastupa 11 klubova, igra se turnirski sistem, znači u pet gradova i na kraju se igra Final Four u Kranju. Što se tiče same ekipe, složili smo jednu dobru momčad i mislim da smo pokriveni na svim pozicijama s dva ili više igrača te da možemo očekivati jedno zanimljivo natjecanje i zanimljivu sezonu. Neki naš cilj je ulazak među četiri. Jedini je problem što nemamo informaciju o drugim klubovima – kakvi su oni, u kakvim sastavima nastupaju i kakvoj formi. Ipak, znamo koliko mi možemo i koliko smo jaki. Mislim da je cilj ući među prvi četiri realan te da nije nedostižan.

Za Opatiju LRH u ligi će zaigrati Sven Augusti, Luka Babić, Marko Blažić, Mauro Dipić, Len Dujmić, Lucijan Dujmić, Marko Kaluđerović, Dominik Kolak, Bartol Kolanović, Mauro Liber, Duje Peroš, Ian Petrić, Luka Saftić, Filip Sklepić, Bruno Smokvina, Toni Smokvina, Vladimir Sotošek, Duje Tomić, Ivan Uhač, Stefan Vucelić i Niko Vukelić, a ekipi će se na putu do željenog rezultata naći slovenski Calcit Waterpolo Kamnik, AVK Triglav Kranj, VK Ljubljana Slovan, VD Grafist Koper i AVK Branik Maribor, zatim austrijski WBC Graz, ASV Wien i WBC Tirol, bosansko-hercegovački VK Borac Banja Luka i talijanski Pallanuoto Trieste.

- Opatija je posljednjih godina pokazala iskorak, radi se o zdravoj okolini, kako za mlađe igrače, tako i za starije. Ima mnogo mlađih igrača te je bitno da se stvori neka baza, koja uz neko vrijeme može postati dobra ekipa. Trenutno ćemo igrati Alpe Adria ligu, predstoji nam taj turnir, ne znamo tako dobro naše protivnike, a ne znaju ni oni nas. Liga je nova, ali mislimo da možemo napraviti dobar rezultat te se tome i nadamo, napomenuo je Marko Blažić, igrač VK Opatija LRH te dodao da 'kao predstavnik igrača može reći da je velika čast i zadovoljstvo vratiti se natrag doma, u Opatiju gdje je i počeo svoje prve vaterpolske korake te gdje je cijela njegova obitelj započela svoj vaterpolski put'.

Da se struka ima s čime pohvaliti pokazuje i posljednji rezultat mlađih kadeta.

VIDEO

- Na Kupu Hrvatske početkom mjeseca zauzeli smo u mlađim kadetima peto mjesto. Moram napomenuti kako je sam odlazak na državno prvenstvo jedan veliki uspjeh, a osvojeno mjesto samo još pokazuje koliko je ta generacija dobra i nadarena te koliko se može više. Treba napomenuti kako smo bili u grupi sa Solarisom i Medveščakom, koji ujedno igraju i finalnu utakmicu Kupa Hrvatske. U grupi smo pobijedili jednu utakmicu Mornara i zauzeli treće mjesto. Igrali smo utakmicu četvrtfinala protiv Mladosti, gdje smo odigrali najbolju utakmicu na cijelom turniru bez obzira što smo izgubili. Drago mi je što su dečki vidjeli kako mogu igrati sa svima, radili smo na samopouzdanju te iako smo izgubili 6:4, treba napomenuti da druge dvije četvrtine koje trener može igrati kako zamisli i po normalnim vaterpolskim pravilima, mi smo dobili tu 4:1. Nedostajale su dvije, tri minute utakmice – uvjeren sam kako, da smo ih imali, bismo pobijedili Mladost i ušli u borbu za medalju. Na kraju, peto mjesto je također veliki uspjeh. Ovom bih se prilikom htio zahvaliti roditeljima, koji djecu voze i podržavaju. Bili su u Šibeniku te su bili velika podrška na tribinama te im na tome hvala, napomenuo je trener Kancijanić.

- Veseli me što je danas s nama ovdje i naša nova maskota Liri i zapravo bih htio, uz to što podupiremo aktivnosti kluba i najmlađih članova kluba, reći da zapravo se upravo ovdje svaki vikend održavaju obiteljska jutra. Naše najmlađe goste tako svaku subotu i nedjelju zabavlja i animira naša maskota Liri. Tijekom obiteljskih jutra najmlađi se mogu zabaviti s njom, a roditelji mogu mirno uživati u kavici i našim kolačima, istaknuo je Sarajlić.

Za kraj dodajmo da će prvi susret Opatijci odigrati u Grazu u subotu, 29. listopada u 17 sati protiv ASV Wien, dok će u nedjelju u jutarnjim satima zaigrati protiv VK Borca iz Banja Luke.

Više sa portala poduckun.net ...