[VIDEO/FOTO] Enrico Marotti najbolji prvog dana regate Volosko Open 2023.

Autor: Marina Pauletić 09.09.2023

Foto: Željko Jerneić

Regata se ujedno boduje za Kup Hrvatske u jedrenju na dasci.

Volosko - Danas je na Voloskom uspješno održan prvi natjecateljski dan tradicionalne regate u jedrenju na dasci – Volosko Open 2023, u disciplini slalom. Regata se ujedno boduje za Kup Hrvatske u jedrenju na dasci.

Unatoč nepredvidivoj prognozi i buri koja je puhala tokom cijelog tjedna, tramontana je ipak zapuhala. Ukupno su uspješno odvožene dvije eliminacije, a prijavljeno je ukupno 20 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.

Prvo mjesto u obje eliminacije u muškoj kategoriji očekivano je pripalo Enricu Marottiju (CRO401 DSNM Volosko) te je trenutno vodeći u ukupnom poretku. Borba za drugo i treće mjesto bila je neizvjesna do samog završetka druge eliminacije, te je na kraju dana, u ukupnom poretku drugo mjesto zauzeo Val Eržen (SLO 51, KJD Bum Koper), a treće Stojan Vidakovič (SLO 5, Sidro Maribor).

VIDEO

Za nedjelju, ujedno i zadnji natjecateljski dan regate, prvi mogući start predviđen je u 06:00 sati. Podjela odličja održati će se u nedjelju, po završetku regate, u 10:30 sati ispred prostorija kluba DSNM Volosko – sekcija Juniori.

- Aktivno pratimo vremensku prognozu i hoće li bura imati značajnijeg utjecaja na sutrašnju tramontanu, iako, po svemu sudeći, bura je u opadanju i možemo očekivati jedra puna vjetra, poručuju organizatori.

Enrico Marotti najbolji prvog dana regate Volosko Open 2023.

Više sa portala poduckun.net ...