[VIDEO] Željko Sopić: Prolaz je jedino što se računa

Autor: Marina Pauletić 23.07.2024

Svjestan kvalitete suparnika je i kapetan Ivan Smolčić.

Rijeka - Nogometaši Rijeke u četvrtak 25. srpnja od 19 sati (20 sati po lokalnom vremenu) gostuju kod rumunjskog Corvinula u prvoj utakmici drugog kola UEFA Europske lige. Uoči prvog ovosezonskog ispita naše momčadi na konferenciji za medije bili su trener Željko Sopić i kapetan Ivan Smolčić.

– Na početku smo nove sezone koju otvaramo protiv Corvinula u Rumunjskoj. Bez obzira što mediji ovu utakmicu karakteriziraju laganom, riječ je o rumunjskom drugoligašu koji takav status ima isključivo zbog pravila o privatnom vlasništvu. Pobijedili su Paksi 4:0 u gostima, ali nemamo se što lagati, idemo tamo osigurati prolaz. To je jedino što se računa! Imamo nekih objektivnih problema u sastavu, ali samo 11 spremnih će istrčati na teren, rekao je Željko Sopić.

Trener Bijelih osvrnuo se i na pripremni period koji je iza njegovih igrača.

– Imali smo nekih realnih problema s manjim ozljedama, imamo problem s pozicijom lijevog beka gdje nam je ostao samo Čabraja, budući da Goda ima problem s ozljedom. Još nije počeo trenirati i ne znamo kada će početi. Svi mi treneri volimo njurgati, ali na kraju se sve to iskristalizira. Nadam se samo da će igrači koji su propustili dio priprema doći na potrebnu razinu sportske forme kako bi nam mogli pomoći u velikom broju utakmica koji nas očekuje.

Sopić je najavio i neke promjene kada je riječ o načinu na koji će se njegova momčad prezentirati na travnjaku.

– Promijenili smo neke stvari. Da ne ulazim u detalje, mislim da smo u odnosu na prošlu sezonu poletniji, mlađi, željni svega… Nedostaje nam malo iskustva, ali neću se žaliti ni na što, ovi dečku su spremni proći prvu prepreku, maksimalno vjerujem u njih. Dobro smo se pripremili i to ćemo pokazati već u Rumunjskoj.

Kada je riječ o Corvinulu, trener Sopić ne dozvoljava zavaravanje činjenicom da je riječ o momčadi koja igra u drugom razredu tamošnjeg nogometa.

– Imaju jako dobrog prvog napadača koji malo podsjeća na Petkovića, brza krila, iskusnog kapetana lijevog beka koji je jako dobar igrač… Gledao sam njihove utakmice protiv Paksija i FCSB, radi se o jako dobroj momčadi kojoj, ako dozvoliš da se razmaše u polukontri i kontri, može napraviti puno problema. S druge strane mislim da se od prve minute moramo postaviti dominantno, držati posjed i pokušati realizirati prilike koje će nam se otvoriti, rekao je Sopić.

Svjestan kvalitete suparnika je i kapetan Ivan Smolčić.

– Igramo protiv nezgodne momčadi koja dobro koristi kontru i polukontru pa na to moramo biti spremni. Znamo da smo favoriti, tako se moramo postaviti jer u Rumunjskoj želimo pobijediti, rekao je Smolčić koji će kao kapetan Rijeke povesti momčad točno tri godine nakon brata blizanca Hrvoja.

– Nikada nisam previše o tome razmišljao, bilo mi je važno da postanem senior Rijeke. A kada je brat postao kapetan i meni je to bilo u primislima. Zahvaljujem i ovom prilikom klubu što mi je ukazao povjerenje, nadam se da ću to opravdati na travnjaku, zaključio je Ivan Smolčić.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u nastavku.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...