[VIDEO/FOTO] Blamaža u Ljubljani: Najteži poraz Rijeke u Europskim utakmicama, zbog nereda prekinuta utakmica

Autor: Portal Torpedo 29.08.2024

Snimku i fotogaleriju iz Ljubljane pogledajte u nastavku...

Ljubljana - Najteži poraz Rijeke u europskim utakmicama upisala je večeras momčad Radomira Đalovića u Ljubljani. Naime, u uzvratnom susretu Europa lige, Olimpija je slavila s visokih 5:0 i tako izbacila Rijeku iz Konferencijske lige. Iako je teško odvagnuti što je bilo teže gledati rezultat i igru Rijeke, no kaos koji je priredio dio riječkih navijača koji su u 60' zasuli teren velikim brojem baklji, kao i dio domaće tribine, bilo je mučno gledati.

Utakmica je nakon ovog divljačkog ispada prekinuta, sudac je poslao igrače obje ekipe u svlačionicu, a interventna policija je ušla na tribinu i očistila ju od riječih navijača.

Nogometaši Rijeke poraženi su od Olimpije iz Ljubljane rezultatom 5:0 u play-offu UEFA Konferencijske lige, čime su s ukupnih 6:1 u korist slovenskog predstavnika u Europi završili svoj ovosezonski put na međunarodnoj pozornici. Sve je bilo gotovo nakon prvih 45 minuta koliko je Olimpiji trebalo da postigne četiri pogotka i osigura europsku jesen.

Domaćin je od 2. minute počeo kažnjavati darove riječke momčadi, tehničke i taktičke pogreške koje su rezultirale uvjerljivim porazom.

U 2. minuti pogodio je Florucz za 1:0 nakon što je pobjegao našoj obrani poslije duge lopte iz zadnje linije, za 2:0 poentirao je Charles koji je pospremio otpadak nakon što je Zlomislić uspio zaustaviti prvi udarac Florucza. Za 3:0 pogodio je Kojić u 35. minuti nakon bijega s centra nakon kornera za Rijeku, dok je 4:0 u 45. minuti svojim drugim pogotkom postavio Charles koji je došao iz drugog plana i pokupio jednu loptu pa lako poentirao.

Radomir Đalović na poluvremenu je napravio četiri zamjene, ali odmah u 47. minuti Pedro Lucas je poentirao glavom nakon ubačaja iz kuta za 5:0.

U 60. minuti utakmica je prekinuta pa nakon 30-ak minuta, koliko je trebalo da se isprazni tribina s navijačima Rijeke i nastavljena. Kako je utakmica nastavljena pao je ritam i domaćin je rutinski priveo priču kraju.

VIDEO

Olimpija – Rijeka 5:0

LJUBLJANA Stadion Stožice. Gledatelja 12616. Sudac: Urs Schnyder (Švicarska). Strijelci: 1:0 Florucz (2’), 2:0 Charles (13’), 3:0 Kojić (35’), 4:0 Charles (45’), 5:0 Pedro Lucas (47’).

OLIMPIJA: Vidovšek, Silva, Sualehe (od 66’ Lesickas), Agba, Kojić (od 46’ Brest), Ratnik, Muhamedbegović (od 73’ Ristić), Florucz (od 55’ Durdov), Doffo, Lucas (od 55’ Pinto), Charles.

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Galešić, Radeljić (od 46’ Majstorović), Devetak (od 46’ Bogojević), Petrovič, Pašalić, Hodža (od 46’ Selahi), Fruk (od 46’ Djouahra), Janković, Ivanović (od 73’ Andrić).

Olimpija - Rijeka: Najteži poraz Rijeke u Europskim utakmicama

Više sa portala poduckun.net ...