[VIDEO/FOTO] Predstavljeno 50. izdanje teniskog turnira Istarska rivijera

Autor: Nikola Cvjetović 23.03.2022

Na turniru sudjeluje 150 tenisača kojima je ovo jedan od turnira koji su odlučujući za njihovu tenisku karijeru, a nagradni fond turnira iznosi 25 tisuća dolara.

Opatija - Povodom 50. izdanja teniskog turnira Istarska rivijera koji se održava u Opatiji od 22. do 27. ožujka u sklopu ITF Futures turnira danas je održana press konferencija.

Na tiskovnoj konferenciji su govorili direktor turnira Branimir Horvat, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić, predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije, Dragutin Galina, predsjednik TK Opatija, Gordan Širola i član organizacijskog odbora Niki Pilić. Na turniru sudjeluje 150 tenisača kojima je ovo jedan od turnira koji su odlučujući za njihovu tenisku karijeru, a nagradni fond turnira iznosi 25 tisuća dolara.

– Čestitam na jubilarnom 50. izdanju Istarske rivijere. Ujedno koristim priliku zahvaliti Teniskom klubu Opatija na dugogodišnjem djelovanju i radu s mladima i djecom. Važno je za mlade igrače da imaju priliku okušati se na ovakvim turnirima i tako otvoriti vrata napretku u karijeri i osigurati prve bodove za ATP ljestvicu, kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Proslavljeni tenisač Nikola Pilić izrazio je želju da se ubuduće tenis i turizam u Opatiji dodatno povežu, uz veću financijsku pomoć Grada.

– Čestitam Vam na uspješnoj organizaciji turnira koji je važna sportska manifestacija. Sportski savez grada Opatije sufinancira manifestacije koje organiziraju opatijski klubovi prema postavljenim kriterijima i mogućnostima, naglasio je predsjednik Sportskog saveza Dragutin Galina.

Recimo još da je turnir prvi puta održan 1973. godine i održava se bez prekida svake sezone, a na njemu su, među ostalima, sudjelovali Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Thomas Muster, Petr Korda, Richard Krajicek, Cédric Pioline.

Pogledajte što su nam ispričali naši sugovornici.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...