[VIDEO/FOTO] Rijeka pobijedila B36 Torshavn i izborila playoff Konferencijske lige

Autor: Nikola Cvjetović 17.08.2023

U nastavku pogledajte fotogaleriju te veliko slavlje igrača i navijača Rijeke...

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su B36 Torshavn 2:0 u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige i tako osigurala plasman u playoff ukupnim rezultatom 5:1. Bijeli će u playoffu odmjeriti snage protiv francuskog Lillea, prva utakmica na rasporedu je već idućeg četvrtka u Francuskoj (24. kolovoza), a uzvrat sedam dana kasnije u Rijeci. Rijeka je protiv suparnika s Farskih otoka očekivano potvrdila prolaz u iduće kolo, u sjajnoj atmosferi pred skoro sedam tisuća gledatelja.

Gosti su mogli do vodstva već u prvoj minuti. Nakon jednog ubačaja iz auta i nesporazuma u obrani Rijeke, Bjarki Nielsen pobjegao je samo prema golu, zaobišao Labrovića ali nije uspio pucati. Pokušao je proigrati suigrača i propala je velika prilika za goste da šokiraju bijele na samom otvaranju utakmice. U sedmoj minuti, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Johansen je dobro pucao s distance, ali Labrović je bio siguran.

U 11. minuti Pašalić je odlično proigrao Selahija koji je oštro ubacio, ali nije bilo mogućnosti da itko od suigrača dođe do lopte. Dvije minute kasnije Janković je potegnuo ljevicom s 18 metara, vratar gostiju odbio je loptu. U nastavku akcije pucao je Hodža s dvadesetak metara, lopta je od bloka otišla u korner. I onda je stigao gol u 14. minuti. Pašalić je ubacio iz kornera i lopta je završila u mreži – 1:0! Pašalić je samo tri minute kasnije ponovo demonstrirao sjajan udarac, ali lopta je otišla uz vratnicu.

Trebalo je desetak minuta za novu priliku Rijeke. Sjajan prodor Ivanovića i asistencija za Fruka, ali udarac s 15 metara otišao je pored gola. U 38. minuti lijep potez Ivanovića koji si je oslobodio prostor, ali njegov udarac je blokiran. Rijeka je i u nastavku kontrolirala utakmicu, Fruk je u 52. minuti pucao pored gola, a odličan udarac Ilinkovića (65′) vratar Lamhauge izvadio je ispod grede.

U 73. minuti, nakon ubačaja Pašalića, odbila se jedna visoka svijeća u kaznenom prostoru. Galešić je bio najviši, ali udarac glavom je otišao pored gola. Dvije minute kasnije lijep prodor i snažan udarac Ivanovića i nova odlična reakcija gostujućeg vratara. U 82. minuti Ilinković je sjajno proigrao Grgića koji je poentirao – 2:0.

VIDEO

Rijeka pobijedila B36 Torshavn i izborila playoff Konferencijske lige

Više sa portala poduckun.net ...