[VIDEO/FOTO] Tradicija nije iznevjerena unatoč kiši: Održana Gimkana – oktanski kult Matulja

Autor: Nikola Cvjetović 25.09.2023

Organizatori i sudionici i ovogodišnje su izdanje slavne Gimkane posvetili legendi moto sporta ovog kraja Mariju Ravniću, a što smo zabilježili u kišnim Matuljima pogledajte u nastavku teksta...

Da se užanca ne zatare...

Matulji - Zaštitni znak Matulja oktanski su sportovi, ali jedna manifestacija generacijama je bila i ostala kult. 'Gimkana', odnosno natjecanje u vožnji spretnosti motociklima svih veličina i kubikaža na dva kotača, tradicija je koja se u motociklističkoj metropoli Kvarnera, posljednje tri godine održava u ranojesenjem terminu, a tako je bilo i ove godine. Unatoč promjeni termina radi loših vremenskih prilika, tridesetak najhrabrijih okušalo se na kišom okupanom poligonu ispred matuljske osnovne škole.

Uvije popularni Tomosi...

U ukupnom poretku najbrži je bio i favorit Franko Uljanić iza kojeg su se plasirali Roko Dešković i Matia Požarić. Franko Uljanić bio je najbolji i u klasi motori preko 125 kubika, Vedran Kukurin bio je drugi, a Marin Di Lenardo treći. U kategoriji motori do 125 kubika najbrži je bio Adriano Lade, Kim Hlebec pripalo je drugo mjesto, a treće je osvojio Luka Lade. Davor Dešković bio je najbrži na skuterima preko 50 kubika,a dok je Roko Dešković osvojio drugo mjesto. Davide Di Lenardo bio osvojio je prvo mjesto u klasi skuteri do 50 kubika, Marin Di Lenardo osvojio je drugo, a Luka Ružić treće.

U klasi Tomos slavio je Roko Dešković, Luka Ružić bio je drugi, a Vedran Rolih treći. Kod juniora je slavio Matia Požarić, Roman Lukežić bio je drugi, a Lukas Hlebec treći. Boriš Šepić slavio je veteranskoj konkurenciji, Arsen Matušić bio je drugi, a Rajko Vlah treći koji je sa svojih 76 godina bio i najstariji sudionik. Najmlađi sudionici bili su Warren Sebastian Činko i Nina Matušić dok je najbolji 'umjetnički dojam' ostavio Lucijan Božić.

Organizatori iz MCK Kvarner i AMD Matulji te sudionici i ovogodišnje su izdanje slavne Gimkane posvetili legendi moto sporta ovog kraja Mariju Ravniću, a što smo zabilježili u kišnim Matuljima pogledajte u nastavku teksta...

VIDEO

Matuljska Gimkana jača od kiše

Više sa portala poduckun.net ...