[VIDEO/FOTO] Trinaesto izdanje manifestacije 'Mogu i ja' ispunio opatijsku sportsku dvoranu dobrom vibrom

Autor: Kristina Tubić 10.12.2022

Aktivnosti nisu bile natjecateljskog karaktera, već funkcionalne i zabavne te pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika.

Opatija - Dopustite mi pobijediti, a ako ne mogu pobijediti, neka budem odvažan u svojem pokušaju - zakletva je Sportsko-rekreativnih igara za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi 'Mogu i ja' koju su izrekli Ivana Hlanuda i Luka Brkić, a olimpijsku zastavu su uz Marija Mlinarića podignuli Beti Bagadur i Zoran Bogdanić, članovi Skupine „Smajlići“ Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije. Njihova kolegica Klaudija Jugović otpjevala je pjesmu 'Božić dolazi'.

Trinaesto izdanje manifestacije 'Mogu i ja' održano je povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, a zbog jake kiše koja je onemogućila Božićni trening i rekreativnu šetnju s Marijom Mlinarićem, svi koji su došli vježbati s popularnim trenerom pridružili su se Sportsko-rekreativnim igrama 'Mogu i ja' te su svi zajedno vježbali.

U igrama su sudjelovali članovi udruga osoba s invaliditetom iz Opatije, Rijeke i Slovenije, voditelji iz KŠR Gorovo Opatija, volonteri OŠ Rikard Katalinić Jeretov te članovi Društva 'Naša djeca' Opatija, a manifestacija je održana u organizaciji KŠR Gorovo te suorganizaciji Udruga osoba s invaliditetom, pod pokroviteljstvom Grada Opatije i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Aktivnosti nisu bile natjecateljskog karaktera, već funkcionalne i zabavne te pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici te su nagrađeni prigodnim medaljama.

VIDEO

Dan sporta uz Maria Mlinarića u Sportskoj dvorani Marino Cvetković

Više sa portala poduckun.net ...