[VIDEO/FOTO] U Voloskom održana sedma regata 2. SUP Kupa Kvarnera

Autor: Marin Aničić 11.09.2022

Cijela regatna sezona odvijala se u sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a, pa je tako danas odveslana i 7. regata.

Volosko - Održana je i posljednja ovogodišnja regata druge sezone SUP Kupa Kvarner. Cijela regatna sezona odvijala se u sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a, pa je tako danas odveslana i 7. regata. Podsjetimo se, prethodno su održane Fiumanka, regata Vološćica u Voloskom uz demonstrativne vožnje SUP-ovima, zatim najviša SUP regata, po prvi put u Fužinama na kojoj je bilo puno bure i adrenalina ali se usprkos vremenskim uvjetima održala do kraja, a dva tjedna nakon nje i regata Me Gusta u Kostreni. Nakon nje je slijedila Ičićanska regata na kojoj su se u sklopu Festivala sportske rekreacije također mogli okušati u veslanju na dasci i oni koji to prije nisu probali, a potom i regata u Preluku poznatija kao Kup Grada Kastva. Na potonjoj, kao i na ovoj posljednjoj u Voloskom, bilo je manje sudionika nego na prethodnim regatama jer se u Poljskoj održava Svjetsko prvenstvo u SUP-u, gdje sudjeluje velik broj slovenskih natjecatelja, inače vjernih sudionika ovih regata, jednako kao i naši predstavnici Andrej Matacin i Erik Milat.

Sedmo izdanje regate održalo se u kategorijama namijenjenim odraslima i djeci. U kategoriji dječaci do 9 godina treće mjesto osvojio Felix Tomažić, drugo brat Tian Tomažić, a prvo mjesto Patrik Baćić. U klasi djevojčice do 9 godina drugo mjesto je osvojila najmlađa natjecateljica Greta Veršić, a nadmašila ju je Monika Pošćić. U klasi dječaci od 9 do 14 godina treće mjesto je osvojio Filip Obajdin , drugo Andrea Poropat i prvo Nino Baćić. U klasi djevojčice od 9 do 14 godina treće mjesto osvojila je Gaia Tomažić, drugo Stella Šegota, dok je pobjednica bila Stella Veršić.

Kod odraslih je u klasi Fun muškarci treće mjesto pripalo Marku Zimmermannu, drugo Sebastijanu Čeparu i prvo Gordanu Pošćiću. U klasi Fun žene treće mjesto je osvojila Milena Golja Tomažić, drugo Marijana Poropat i pobjednica je Stanislava Laginja. U nešto bržoj klasi Race , dakle napuhanci ali na vrlo uskim i dugim SUP-ovima, u kategoriji muškaraca treće mjesto je osvojio Klemen Marolt, drugo Supoljubac Goran Smilčić, a pobjednik je Mile Gaćeša. U istoj klasi među ženama treće mjesto je osvojila Ana Bosak Veršić, drugo Nataša Cesar, dok je prva ušla u cilj Anamarija G. Pahlić. U najbržoj kategoriji Elite odnosno na tvrdim profi daskama, u muškoj kategoriji treće mjesto je osvojio naš gradonačelnik Fernando Kirigin, drugo mjesto vrlo mlad i perspektivan natjecatelj iz Slovenije Maj Abbas Joukhadar, a pobjednik je nenadmašivi Željko Srdoč. U istoj klasi kod žena treće mjesto je osvojila Iva Jukić Milat, drugo Radmila Baćić i pobjednica je Nataša Srdoč.

25. rujna u Preluku je na rasporedu rekreativna sprint utrka i podjela pehara za sveukupne pobjednike 2. SUP Kupa Kvarner.

VIDEO

U Voloskom održana sedma regata 2. SUP Kupa Kvarnera

Više sa portala poduckun.net ...