Viliam Prodan nastupit će na Europskom prvenstvu u brdskom automobilizmu ovog vikenda u Buzetu

Autor: Sandra Turkalj 17.09.2022

Uz europsku auto elitu iz 15 zemalja, na svom terenu nastupiti i Viliam Prodan i Zoran Raštegorac. Ovaj već uhodani rally dvojac, vozit će ovu utrku za prestiž, jer ipak na domaćem su terenu i ova utrka posebno im je draga.

Buzet - Europsko prvenstvo u brdskom automobilizmu ovaj se vikend održavaju u Buzetu u sklopu "41. Buzetskih dana". Uz europsku auto elitu iz 15 zemalja, na svom terenu će nastupiti i Viliam Prodan i Zoran Raštegorac. Ovaj već uhodani rally dvojac, kako kažu, vozit će ovu utrku za prestiž, jer ipak na domaćem su terenu i ova utrka posebno im je draga.

“Ova staza me sportski govoreći stvorila i odgojila. Cijele godine se veselimo i nestrpljenjem očekujemo ovu utrku baš zato jer je naša i jer ju vozimo za gušt i to doslovno skoro pred kućom, jer start utrke je od mog doma udaljen samo 1 km.”, izjavio je Viliam Prodan.

Poznata istarska utrka pravi je praznik automobilizma, na koju u grad oktana dolaze mnogi najbolji vozači brdskog automobilizma. Tako ona svake godine okuplja više od 10.000 gledatelja uz stazu, a takva posjećenost očekuje se i ove godine.

Bez rezultatskog imperativa Prodan i Raštegorac najavili su utrku za gušt i nastup za publiku, upravo zato vjerujemo da i auto spektakl neće izostati.

Više sa portala poduckun.net ...