Započele kvalifikacije za opatijski turnir Istarske rivijere

Autor: Nikola Cvjetović 20.03.2023

Osamdesetak tenisača iz cijelog svijeta do narednog vikenda borit će se za titulu trećeg turnira Istarske rivijere koji je ukupno okupio preko 400 tenisača iz 34 zemlje svijeta...

Opatija - Nakon Poreča i Rovinja, pedeset i prvo izdanje ITF Futures-a Istarske rivijere stiglo je u Opatiju. Na teniskim terenima već su otpočeli kvalifikacijski mečevi, a završnica ovog međunarodnog turnira uslijedit će narednog vikenda (25. i 26. ožujka). Nagradni fond turnira iznosi 45.000 USD, odnosno za opatijski dio turnira, čiji je domaćin Teniski klub "Opatija", je 15.000 USD.

Matej Dodig iz Osijeka

- Igrači na turniru nastupaju u pojedinačnoj i konkurenciji parova. Uoči glavnog turnira pojedinačne konkurencije (32 igrača), održavaju se kvalifikacije (ždrijeb čini 128 igrača). U glavnom turniru parova za titulu najboljeg bori se 16 parova, istakli su predstavnici opatijskog kluba navodeći kako su pretkvalifikacije za opatijski turnir odigrane u Rovinju, kako je opatijskim kvalifikacijama trenutno igra njih 67, a ako se tom broju pridoda još 20 igrača koji su direktno stekli pravo nastupa u glavnom turniru.

Podsjetimo, na tri turnira Istarske rivijere ove godine nastupa preko 400 igrača iz 34 zemlje svijeta, a s igračima tri razvikane turističke destinacije u Istri i na Kvarneru obilaze i njihovo prateće osoblje, treneri, roditelji, prijatelji... U bogatoj povijesti ovog turnira, na zemljanim terenima nastupali su i kasnije poznati svjetski tenisači: Dominic Thiem, Boris Becker, Thomas Muster, Goran Ivanišević, Richard Krajicek, Petr Korda, Cédric Pioline, Ivan Ljubičić, Goran Prpić, Magnus Gustafsson, Dominik Hrbatý, Slobodan Živojinović, Branimir Horvat....

Dokaz je to da se na ovom turniru oduvijek igra kvalitetan tenis i da je turnir mnogima bio platforma, odskočna daska za svijet profesionalnog tenisa.

Ovogodišnji pobjednik porečkog turnira Istarske rivijere je Dino Prižmić iz Splita, a u Rovinju je slavio Matej Dodig iz Osijeka. Obojica su sedamnaestogodišnjaci, a kuriozitet je da je Dodigov nastup na ovogodišnjoj Istarskoj rivijeri prvi njegov nastupi na nekom seniorskom turniru uopće, ističu organizatori te pozivaju gledatelje, ljubitelje tenisa, na igrališta opatijskog kluba i podrže mlade igrače u ostvarenju njihovih snova.

Dino Prižmić iz Splita
Više sa portala poduckun.net ...