Završio 29. tradicionalni teniski turnir „Rukavac open 2024.“

Autor: Marina Pauletić 11.06.2024

Igralo se 10 dana, strogo poštujući propozicije Hrvatskog teniskog saveza i Hrvatske udruge tenisača.

Rukavac – Održan je 29 .tradicionalni teniski turnir „Rukavac open 2024.“ koji je trajao od 31. svibnja do 9. lipnja. Tenis turnir je održan na terenima Sportskog centra „Damar“ u Rukavcu. Prijavljeno je bilo 87 seniora + 36 juniora

Seniori su se natjecali u četiri kategorije: tenisači - muški od 18 g. do 35 g. , od 35 do 50 g., od 50 do 65 g. i iznad 65 g.

Igralo se 10 dana, strogo poštujući propozicije Hrvatskog teniskog saveza i Hrvatske udruge tenisača. Igralo se na dva dobivena seta – nokaut sistem. Juniori su se takmičili tjedan ranije.

Osim naših tenisača natjecali su se takmičari iz Engleske, Slovenije, BIH i Njemačke.

REZULTATI:

1.mj. u kategoriji 18-35. osvojio je Nino Juračić iz TK Kastav,
2.mj. Niko Bagarić iz TK Rukavac,
3.mj. Jelušić Noa iz TK Opatija i Tomaž Vicenco iz TK Pećine.

1.mj. u kategoriji od 35 do 50 g. osvojio je Dražen Manestar iz TK Crikvenice,
2.mj osvojio je Davor Volarić iz TK Pećine,
3.mj. su podjelili Luka Mirković TK Kvarner i Marko Šepić iz TK Rukavac.

1.mj. u kategoriji 50-65. godina osvojio je Hrvoje Margan iz TK Pećine,
2.mj. „ Davor Kostelić iz TK Opatija,
3.mj. Vjeko Miletić iz TK Kvarner i Dean Jovanović iz TK Crikvenica.

1.mjesto u kategoriji + 65 g. osvojio je Rudi Badelj iz Slovenije,
2.mj. Zdravko Walter iz TK Opatija, a
3.mj. podijelili su Žarko Čop iz TK Pećine I Marko Mešin iz TK Kvarner.

Poslije odigranih finala po kategorijama uslijedila je podjela nagrada te tradicionalni domjenak uz roštilj. Pobjednici su dobili sportska odličja te bogate nagrade. Pokrovitelj turnira je bila Općina Matulji - ZSUOM

Sponzori turnira su bili: Vini-babiloni, Hirter, Pulaka doo, Tia partner,Hermo, Babolat, Damar, Ak.slikar Claudio Frank U 10 dana održavanja turnira „Rukavac open 2024.“ pratio je velik broj gledatelja, zaljubljenika u bijeli sport.

- Voditelj turnira bio je Goran Šepić, predsjednik Kluba, a uz njega je koordinator i sudac bio Marko Šepić (licencionirani trener i teniski sudac). TK „Rukavac“ ima za ovakva događanja osigurane ljudske resurse, kako volontere za ispomoć oko suđenja, ravnanja i pripreme terena tako i naše takmičare koji su brinuli o dodavanju loptica, vode itd., pojasnili su organizatori.

Manifestacija kao što je tenis turnir „Rukavac open“ s ciljem promocije tenisa od posebnog je značenja za Općinu Matulji te regiju. To je po riječima sudionika najjači i najbrojniji turnir za tenisače u PGŽ, a i u državi (igraju djeca od 15 g. do tenisača od 75.g.) Zbog kvalitetnih igrača turnir je uvršten u kalendar natjecanja Hrvatske udruge tenisača s oznakom Serije 500, a zbog velikog broja prijavljenih kvalitetnih igrača za 2024. dobio je po prvi put oznaku SERIA 1000.

Više sa portala poduckun.net ...