ZAVRŠIO BADMINTON TURNIR U OPATIJI 380 sudionika odmjerilo snage, uspješni i naši predstavnici

Autor: Nikola Cvjetović 20.05.2024

Na čak četrnaest terena vodila se prava sportska borba, a igračima su rezultati bili itekako bitni jer se oni boduju za Europski kup u badmintonu, a opatijski turnir je jedan od 10 turnira u Europi.

Opatija - Badminton je vladao opatijskom sportskom dvoranom proteklog vikenda, a pravu sportsku atmosferu priredilo je oko 380 sudionika iz čak 22 zemlje koji su sudjelovali u Badminton Europe U 17 Circuit tournament "Adria U 17 International 2024." & Adria Youth International (U9, U11,U13 i U14), turniru koji se održavao u Sportskoj dvorani Marino Cvetković zahvaljujući Badminton Europe i Hrvatskom badminton savezu.

U organizaciji Hrvatskog badminton saveza i KŠR Gorovo, te pod pokroviteljstvom Grada Opatije, TZG Opatije i Hrvatskog olimpijskog odbora, od 17 – 20. svibnja Opatija je ugostila U17 igrače te igrače u skupinama U9, U11, U13 i U15 i to u kategorijama pojedinačno žene i muškarci, ženski i muški parovi te mix.

Na čak četrnaest terena vodila se prava sportska borba, igračima su rezultati bili itekako bitni jer se oni boduju za Europski kup u badmintonu, a opatijski turnir je jedan od 10 turnira u Europi. U kategoriji U17 kod muškaraca je najbolji bio predstavnik Mađarske dok je kod djevojaka Hrvatska okićena zlatom zaslugom sjajne Ane Pranić. Hrvatska je osvojila i broncu u kategoriji mješovitih parova zaslugom para Ana Pranić i Vito Radovanović.

U kategoriji U9 pobijedila je predstavnica Češke dok je drugo mjesto osvojila hrvatska igračica Marta Jurčić, a u kategoriji dječaka najbolji je bio predstavnik Meksika dok je je naš Luka Koluder osvojio odlično treće mjesto. U kategoriji U11 najbolji su bili predstavnici Mađarske, Slovenije i Austrije, u kategoriji U13 dominirali su predstavnici mađarske i Austrije, svakako treba napomenuti kako je u igri parova naš Vid Novak u paru sa Slovenkom Vrhovnik osvojio treće mjesto, a isti je uspjeh Novak ponovio i u kategoriji muških parova u kombinaciji sa Slovencem Hotkom. U kategoriji U15 najbolji su bili predstavnici Engleske i Ukrajine, a hrvatski predstavnici su se okitili broncom u mješovitim parovima gdje je naša Maja Pranić nastupila u paru sa Slovencem Bregarom dok je Maja osvojila broncu i u konkurenciji ženskih parova gdje je nastupila s hrvatskom predstavnicom Teom Rebesco.

Više sa portala poduckun.net ...