Završnica kupa RH za nade: Opatijske nade četrnaeste

Autor: Nikola Cvjetović 18.10.2022

Opatijci su na ovom kupu bili jedna od najmlađih ekipa, a većini igrača je to bio prvi doticaj s natjecateljskim vaterpolom....

Volosko - Opatijski vaterpolisti u kategoriji nade, dječaci i djevojčice rođeni 2010. i mlađi, završili su kao četrnaesti u svom prvom službenom nastupu na kupu Hrvatske. U konkurenciji 17 ekipa iz cijele Hrvatske, opatijski vaterpolisti zabilježili su dvije pobjede, jedan neriješeni rezultat i četiri poraza. Opatijci su na ovom kupu bili jedna od najmlađih ekipa, a većini igrača je to bio prvi doticaj s natjecateljskim vaterpolom no sve to ih nije spriječilo da pokažu izuzetnu borbenost i upornost kojom su na koncu nagrađeni s ukupno 5 osvojenih bodova.

Za ekipu Opatije pod paskom trenera Opale i Latina nastupili su Josip Bogut, Luka Pudić, Matija i Luka Milković, Fran Maljić, Niko Malvić, Andrija Csizmadia, Erik Olas Burazer, Krunoslav Brguljan Rota, Karlo Trinajstić, Berto Tomulić, Alex Tepšić, Lukas Svoboda i Marko Matušić.

Inače pobjednici kupa Hrvatske u sezoni 21./22. su vaterpolisti Cavtata koji su u finalu bili bolji od vršnjaka iz KPK Korčula.

Rezultati :
VK Opatija LRH : VK Primorje EB 3 : 18
VK Osijek : VK Opatija LRH 7 : 7
VK Opatija LRH : VK Medveščak 1 : 22
VK Jadran ST : VK Opatija LRH 11 : 0
OVK POŠK : VK Opatija LRH 6 : 24
VK Opatija LRH : VK Delfin 12 : 6
VK POŠK 1937 : VK Opatija LRH 7 : 5

Više sa portala poduckun.net ...