Zdravko Šimić, trener juniora NK Opatija, vodeće momčad lige: "Ključ uspjeha su redovni treninzi i individualna kvaliteta uklopljena u djelovanje momčadi"

Autor: Nikola Cvjetović 20.10.2023

Marko i Moreno odrađuju svoje zadatke u igri jako dobro, usporedio bi ih po stilu igre, s našim reprezentativcima Kramarićem i Mandžukićem, kaže trener juniora Opatije Zdravko Šimić

Opatija - Juniori NK "Opatija", nakon šest kola, vodeća su momčad 1. NL NS Rijeka s ostvarenih pet pobjeda i jednim remijem. Marko Tadić i Moreno Stanić ujedno su i dva vodeća strijelca lige s po devet postignutih golova. Trener juniorskog sastava Nogometnog kluba "Opatija" Zdravko Šimić kaže kako ovakav rezultat nikako nije slučajnost.

- S obzirom na odaziv treninga, broj igrača (26) i njihovu kvalitetu možemo reći da smo očekivali da ćemo biti kompetitivni sa svim ekipama. Za sada dobro guramo, ako nastave dečki marljivo trenirati mogli bi se i zadržati na vrhu tablice. Veliki problem nam sada predstavlja vremenski uvjeti te nemogućnost treniranja na glavnom travnjaku. No ta tema je prožvakana toliko puta, očekujemo uskoro pomake i na tom planu. Ključ uspjeha je prije svega individualna kvaliteta koju dečki posjeduju, a koja je nadograđena i uklopljena u djelovanje momčadi. Dobar odaziv na treninzima koji su usmjereni na poboljšanje fizičke i TE TA pripreme i sklapanja individualnih kvaliteta u momčad. I ne manje važno da su dečki prihvatili zahtjeve u igri i primjenjuju plan igre.

Marko Tadić

Marko i Moreno odrađuju svoje zadatke u igri jako dobro, usporedio bi ih po stilu igre, s našim reprezentativcima Kramarićem i Mandžukićem. Marko igra više na osjećaj i potez. Zna izvući tehnička rješenja koja iznenade protivničkoga igrača i cijelu protivničku obranu. Drago mi je kao treneru da je kod njega vidljiv napredak u obaveznoj igri i ispunjavanju zadataka u svim fazama igre. Moreno ima odlične fizičke predispozicije, izuzetno je vrijedan, neustrašiv, ide do kraja kada se čini da je situacija izgubljena, ali je ipak okrene u svoju korist. Kao napadač odradi i veliki dio obrambenog posla, mislim da protivničkim stoperima ide jako na živce jer je vrlo čvrst i uporan, osvaja duele u zraku i na podlozi, a pored toga stigne ugroziti protivničkoga vratara i asistirati suigraču. Oba oplemenjuju svojim golovima rad cijele momčadi. Drago mi je da ste njih dvojicu istaknuli, ali moram naglasiti da su jednako važni i ostali igrači koje odrade veći dio posla u fazi obrane kao i igrači koji participiraju u pripremi situacija da bi oni mogli zabijati, kazao je Šimić.

Moreno Stanić

U posljednjem kolu pobijedili ste Orijent, a u sljedećem vas čeka Krk. Kakve su ambicije, što je cilj i želja?

- Ambicije su nam da nastavimo istim smjerom, a najvažnije je da u tome svi skupa uživamo. Dakle želimo prije svega dobro igrati i da nam igra donese željeni rezultat. Sada kada smo na vrhu tablice želimo tu i ostati. Da bi to ostvarili i dalje moramo predano raditi na treninzima i ispravljati stvari koje nisu bile dobre na prethodnih utakmicama. Utakmicu protiv Orijenta uspjeli smo usmjeriti na naš mlin tek u drugom poluvremenu, jer način i pristup ulaska u utakmicu kod nekih igrača nije bio na nivo kojeg očekujem. Mladi dečki se brzo umisle i očekuju da će se protivnik sam od sebe predati, ali protivnik je motiviran jer ima svoje ciljeve i žele pobijediti ekipu koja je prva na tablici. Pozitivno je da su dečki usvojili kritiku na poluvremenu i primijenili ono što sam od njih tražio. Ekipa Krka je također kvalitetna s nekoliko pojedinaca koji participiraju u seniorskim utakmicama tako da očekujemo neizvjesnu utakmicu, ali vjerujemo da možemo izvući još jedan pozitivan ishod, ali samo ako budemo od početka primjenjivali dogovor iz svlačionice. Očekujem napredak u našoj izvedbi, da bude stabilna i da imamo strukturu momčadi tokom cijele utakmice. Ako su poštuju momčadski principi onda će i individualna kvaliteta doći do izražaja.

Više sa portala poduckun.net ...