Tjedni retrovizor

retrovizorKako da čovjek piše kroniku zbivanja u gradu ili regiji u kojoj se ništa ne događa? Kako, recite mi… Kako, kad je već iskoristio sve fore koje je imao da izvuče maksimum iz beznačajnih vijesti, i kad je napisao barem desetak tekstova na temu kako nema ništa za napisati?
Doista je neprimjereno govoriti o najvažnijim događajima u tjednu u kojem nikakvih događaja nije niti bilo, ako izuzmemo Glazbenu tribinu koju nitko od Opatijaca nije posjetio, a i oni predstavnici vlasti koji su se na njoj naši silom službene dužnosti, pobjegli bi već nakon prvih taktova koncerta…
Bio je nedavno i veliki koncert zbora DND-a, ali on već zaslužuje svoj vlastiti tekst i poseban osvrt…
Stoga, umjesto da komentiram događaje koji su se dogodili, odlučio sam komentirati događaje koji su se trebali dogoditi, ali nisu.
– Glazbena tribina
Ja volim zvuk motora
I kad škripe gume
A klasiku voli onaj ko razume…
(Bajaga)

Fantastičan uspjeh 47. Glazbene tribine zasigurno ne bi bio moguć bez truda Grada Opatije i gradske Turističke zajednice, koji su zajedničkim snagama promovirali ovaj događaj prvorazredne nacionalne važnosti i rasprodali oko tisuću noćenja za nekoliko stotina ljubitelja klasične glazbe koji su se u Opatiji okupili pristižući iz čitave Europe.
Ovakav odaziv inozemnih turista, među kojima su bila i neka od najjačih imena europske i domaće kulturne scene svakako će znatno poboljšati turističke rezultate posezone, a očekuje se da će i vanpansionska potrošnja porasti za minimalno desetak postotnih poena.
– Karte na stolu…
The Truth is Out There/
Istina je negdje vani…
(Dosjei X)

U odgovoru na konstantne napade oporbenih vijećnika, zamjenik opatijskog gradonačelnika Ernie Gigante Dešković odlučio je iznijeti istinu na vidjelo – prošlotjedna najava konferencije za novinare u kojoj će rasvijetliti svoju (ne)postojeću ulogu u portalu opatijadanas.com garantira uzbudljivu političku srijedu. Za taj je dan, naime, Dešković rezervirao termin u itinererima novinara medijskih kuća koji su pratili ovaj slučaj od početka, te obećao prekinuti svoj “silenzio stampa” i rasvijetliti svoj odnos s web-masterom Sanjinom Škopcem.
Novinari predviđaju dva dijametralno suprotna scenarija – ispriku građanima i moralnu ostavku, ili sudsku tužbu zbog klevete upućenu Sandiju Kršancu koji je pokrenuo ovu aferu pitanjem u Gradskom vijeću.
– Građevinski bum
With realization of one’s own potential
and self-confidence in one’s ability,
one can build a better world…
(Dalai Lama)

Rekonstrukcijom hotela Kvarner i najavljenom izgradnjom kongresnog centra na lokaciji hotela Zagreb paralelno s izgradnjom novog gradskog trga na Slatini, investicijski se bum nastavio u Opatiji. Ključna je bila uloga Grada u stvaranju uvjeta za investicije – kvalitetne manifestacije i obogaćen noćni život omogućile su veću posjećenost i veće prihode gospodarstvu, a smanjenje parkirališnih nameta omogućili su posjetiteljima i duže zadržavanje u Opatiji. Sve to, uz financijske potpore investitorima i kvalitetnije uvjete gradnje omogućene dobrim prostornim planovima, dovelo je do ogromnog porasta investicija u Opatiji, otvaranja brojnih zatvorenih hotela, a samim tima i većeg profita za građane i proračun.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor
Tjedni retrovizor

Similar articles

Tjedni retrovizor

2 years ago

Tjedni retrovizor

4 years ago
error: Content is protected !!