Tjedni retrovizor

Možda se tako ne osjećate, ali ušli smo polako i u srpanj, što znači da je više od pola 2018. godine ostalo za našim leđima, a da se još uvijek nismo „pošteno“ ni otrijeznili od novogodišnjeg slavlja… Pogled unazad na posljednji tjedan u lipnju može prouzročiti „mrštenje“, ali i zadovoljstvo, ovisno o tome koji put odaberete – želite li se fokusirati na čestitke zaslužnim Opatijcima i inovativne turističke projekte ili na turbulentno stanje u najvećoj kvarnerskoj hotelskoj kompaniji i – khm – „inovativne“ turističke projekte.

Mi smo se odlučili za ovu prvu varijantu, koja nas neće baciti u depresiju ovog ponedjeljka… Evo tri pozitivne prošlotjedne teme.

– Nogomet
A kad tata navuče bijeli šal,
Mi smo prva fronta, mi smo nacional…
Mi smo grubi faul!
(Pips, Chips & Videoclips)

Jeee, Hrvatska je prošla dalje. Već nam dugo, još od vremena Gorana Ivaniševića, nitko nije priredio takav „atak“ na živce kao hrvatski nogometni reprezentativci u nedjelju navečer, ali u slavlju im je sve zaboravljeno. Osim toga, nije ni njima lako – da, mladi su, zgodni i nestvarno bogati, ali zamislite kako bi vama bilo raditi svoj posao da vam se skupi nabrijana grupa iza glave i stalno izvikuje upute i uvrede: „Ajmo, ajmooo, jebote ispast će ti tacna, tko te stvori tako sporog, u staračkom domu hodaju brže od tebe. Vidi slobodan prostor za stolom broj sedam, uleti, uletiiii“. Ili „Ivić je jak, ali tehnički nepotkovan. Može satrat kamen macom u jednom šutu, ali troši previše energije na priremu udarca i često pogrešno drži alat, jednostavno nema snage ni dinamike za suvremeno kopanje kanala“.

Ne bi bilo jednostavno, a sad to pomnožite sa četiri milijuna mišljenja pa probajte vi ne faliti penal ili računovodstvenu stavku dok vam tako zuji u glavi….

– Retro je zakon!
Vozio sam dugo,
Razuzdan i lud.
Prešao sam prašnjav put,
Ali sve je bilo uzalud…
(Kojoti)

Opatija već desetljećima svoju priču gradi na „boljoj prošlosti“, no uz manifestaciju RetrOpatija ta je tradicija i povijesna priča prvi puta predstavljena atraktivno, zanimljivo, spektakularno i raskošno. RetrOpatija definitivno može biti noseće događanje opatijskog ljeta, pa i čitave godine, no za izvrstan rezultat nedostaje još malo truda ne samo organizatora, već prvenstveno onih koji od manifestacije najviše i profitiraju – hotelijera, ugostitelja, restoratera – koji bi trebali poraditi na infrastrukturi koja može zadovoljiti potrebe desetka tisuća ljudi koji se u jednoj večeri nađu u gradu, ali i pritom dobro zaraditi.

– Plaža
Vouvouvodi me
Na plažu snova…
(Stampedo)

Skrivene ljepote Brseča prepoznate su i od strane moćnog CNN-a!

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

9 years ago
error: Content is protected !!