Tjedni retrovizor

Karneval je na vrhuncu, no ovog su tjedna neke maske i – pale!

– Štednja javnih para

More more
Ti si najljepši za me kraj
Ti si prirode divan dar
Koji stalno me zove

(Darko Rundek)

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nedavnom je odlukom i mišljenjem donesenim na njegov zahtjev gradonačelniku Opatije Ivi Dujmiću pokušala objasniti ono što je svima u javnosti jasno već godinama – iako osobno ne dijeli koncesijska odobrenja, logično je da postoji prostor za sukob interesa u situaciji kada on odlučuje hoće li se ona uopće dijeliti i na kojim lokacijama.

No, već je sada izvjesno da Dujmić neće moći ispoštovati stav Povjerenstva, jer je već utvrdio i potpisao plan gospodarenja pomorskim dobrom, na kojem je prisutna i lokacija što je godinama već ima tvrtka njegove supruge. Ako Vijeće za koncesijska odobrenja i ove godine istoj tvrtki dodijeli pravo komercijalnog iskorištavanja dijela ičićanske plaže, teško da će Dujmić izbjeći novu kaznu Povjerenstva.

A već se zbog ranijih propusta naplaćao tisuće i tisuće kuna. Pa, ako ovako nastavi, veću će uštedu javnog novca predstavljati Dujmićeva kršenja Zakona o sprečavanju sukoba interesa nego svo „volontiranje“ njegovog zamjenika Emila Priskića.

 

– Zvijezda

Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

(Jane Taylor)

Vijest ne tjedna, nego i godine (barem dosadašnjeg dijela) svakako je dolazak prve Michelinove zvjezdice na Kvarner. I, definitivno, stigla je u prave ruke – u restoran Draga di Lovrana koji konstantno spada u sam vrh naše gastronomske ponude. Naravno, da je prestižnu oznaku zaslužio i neki drugi od vrhunskih restorana sa šireg opatijskog područja, sasvim sigurno nitko se ne bi bunio. Gastronomska scena, za razliku od hotelijerstva, jedno je od rijetkih područja kojim se ovaj kraj može ponositi i u međunarodnim usporedbama.

 

– Finale

Eej, curo moja….
Finili su Mare bali!

Ovogodišnji Karneval, koji se protegnuo na duga dva mjeseca, svoj je labuđi pjev doživio ovog vikenda, prvo uz tradicionalnu Zvončarsku smotru u Matuljima, a zatim uz veliku Međunarodnu karnevalsku povorku u Rijeci. Ostaje nam tek da se uz slavno lansiranje Gobota na Mjesec na godinu dana oprostimo od maškara.

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

5 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago
error: Content is protected !!