Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Dobrodošli u posljednji ovomjesečni retrovizor, u kojem donosimo pregled najznačajnijih događaja koji su obilježili protekli tjedan. Nema sumnje, na prvom je mjestu Festival kave, koji je po prvi puta nakon dugo vremena napunio terase opatijskih kafića.
Tu je i druženje dvojice predsjednika u kraljevskom odmaralištu, a u teškoj konkurenciji za posljednje mjesto u ovotjednoj trilogiji izborilo se nekoliko vijesti, ujedinjenih pod motivom humanitarizma, a sve skupa garnirano citatima iz Rječnika hrvatskoga jezika Vladimira Anića…
Mmmm, uzbudljivo!
– Fildžan manjka
Kav/a
1. grmolika biljka ‘Coffea arabica’ koja daje zrnat plod;
2. napitak priređen od pržena ploda kave ili mješavine koje imaju sličan okus, miris i djelovanje

[pozvati na, doći na ~u]
Eto, svašta čovjek vidi u životu, pa tako je vidio i krcatu terasu kavane Imperial… I mnogih drugih opatijskih kavana i kafića koji su sudjelovali na ovogodišnjem Festivalu kave. Doduše, kako je sam ”Festival” bilo relativno loše odrađen i slabo reklamiran, valja pretpostaviti da je na ogromnu posjećenost najviše utjecala privlačna kombinacija izrazito sunčanog dana i cijene od 5 kuna za jednu šalicu kave.
Na sunce ugostitelji ne mogu pretjerano utjecati, ali možda bi imali više festivalskih dana kad bi i cijene kave odgovarale budžetu prosječnog hrvatskog građanina.
– Dobro mi došel, prijatel…
Predsjednik – prvi građanin države s republikanskim uređenjem
… u skromni grofovski dom. Baš je super što su Tadić i Josipović (predsjednici RH i RS) odlučili odabrati Opatiju za svoj prvi neslužbeni susret. Svi su sretni takvim raspletom situacije – sretni u ”Bevandi” koja je ugostila dvojicu državnika sa službenim karticama, sretni u puku što su dvojica predsjednika postali ”bestići” koji zajedno ljetuju na Jadranu, sretni i mi na Liburnija.netu što je tekst o njihovu posjetu, a posebno prateći video-clip apsolutni hit na ”mreži” – barem u našim gabaritima.
– Heal the World

Humanitaran – (prid.) koji nastoji dobročinstvima olakšati život drugoga
Prosinac je mjesec darivanja, siječanj je mjesec minusa na tekućim računima, veljača je mjesec kad se ševe mačke… A šta je onda ožujak? Pa, sudeći po posljednjem tjednu ovog mjeseca, opet smo se vratili na početak i humanitarno darivanje. Počelo je sa slikama na aukciji u organizaciji Foruma mladih Liburnije, nastavilo se s cvijećem – narcisima protiv raka dojki i kamelijama za konja Safrana koji se koristi u terapiji za djecu koja boluju od cerebralne paralize.
No, ožujak nam polako prolazi, a dolazi nam travanj – međunarodni mjesec pizdarija… Tu smo na svome!
Davor Žic
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor – vol.1
Tjedni retrovizor – vol.2
Tjedni retrovizor – vol.3
Tjedni retrovizor – vol.4

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net