Traži se nasljednik Zdravka Debelića: Raspisan natječaj za ravnatelja Lučke uprave @ Opatija

…ilustracija…

Uvjeti za ravnatelja prilično su široko postavljeni – traži se osoba sa najmanje višom stručnom spremom, odnosno završenim preddiplomskim studijem iz područja tehničkih ili društvenih znanosti s tri godine radnog iskustva.

Opatija – Tko će biti nasljednik Zdravka Debelića i novi ravnatelj Županijske lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga, saznat će se i prije kraja tekuće godine. Naime, jučer je raspisan natječaj za ravnatelja s rokom prijave potencijalnih kandidata, nakon čega Upravno vijeće na čelu s Marinom Starčićem ima 45 dana za odluku o budućem „šefu luke“.

Uvjeti za ravnatelja prilično su široko postavljeni – traži se osoba sa najmanje višom stručnom spremom, odnosno završenim preddiplomskim studijem iz područja tehničkih ili društvenih znanosti s tri godine radnog iskustva. S izabranim kandidatom potpisat će se ugovor na mandat od četiri godine.

Izbor za ravnatelja dolazi u prilično osjetljivom trenutku, zbog niza negativnih kritika koje se odnose na rad lučke uprave, a koje su izrazili upravo oni korisnici koji bi trebali biti među najvažnijima opatisjkoj luci – velika brodarska agencija Katarina Line, lokalni ribari, a najglasniji među njima bio je ugostitelj Roni Voskion, vlasnik restorana Molo, koji je ustvrdio da Lučka uprava ne samo tolerira, već i pridonosi neredu u luci, i to u suradnji s gradskim čelnicima.

U odgovoru Voskionu, jedan od prozvanih – gradski vijećnik Vladimir Brnečić – spomenuo je kako je poticanje afera u medijima zapravo pokušaj „pripreme terena“ za dolazak „poznatog opatijskog političara“ na mjesto ravnatelja Luke Opatija, no Voskion je odgovorio kako iza njega ne stoji politika niti bi gradsku vlast trebalo zanimati tko će biti ravnatelj kad ionako „pere ruke“ od problema u luci.

Među onima koji su tvrdili kako će idući ravnatelj Lučke uprave biti istaknuti opatijski političar – a tu se, kako su naveli mediji, „cilja“ na SDP-ovog gradskog vijećnika i kandidata za gradonačelnika Fernanda Kirigina – bio je i gradonačelnik Ivo Dujmić, a javnost će uskoro imati prilike doznati jesu li njegove izjave o „uhljebljivanju“ bile istinite ili samo pokušaj politizacije problema s kojima se suočavaju korisnici luke.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!