Trgovački lanac najavio gradnju centra na Kuku iduće godine

Podsjetimo, 2014. godine javnosti je predstavljen ambiciozan projekt austrijskog investitora koji se trebao realizirati na području Kuka, no to se nije dogodilo.

Opatija – Nakon jučerašnje objave da se počinje graditi novi trgovački centar Plodina u Rešetarima i stanovnici Opatije uskoro će imati novu ‘shopping’ meku  na svom području. Naime, gradonačelnik Ivo Dujmić održao je sastanak s novim vlasnicima zemljišta na Kuku koje su kupili od Kuk projekta d.o.o., izvjestili su iz grada Opatije.

– Za sada možemo reći da je riječ o jednom trgovačkom lancu. Oni su gradonačelnika upoznali s novom planiranom investicijom na toj atraktivnoj lokaciji. Kako su naglasili, namjera je izgraditi trgovački centar sa popratnim sadržajima za koji će ove godine projektna dokumentacija biti završena, a gradnja bi trebala početi početkom 2021. godine. Razgovaralo se i o izgradnji pristupne ceste budućem objektu, stoji u objavi.

Gradonačelnik Dujmić je izrazio zadovoljstvo da se ovaj projekt na iznimno kvalitetnoj lokaciji ipak nastavlja te da će se u budućem trgovačkom centru otvoriti nova radna mjesta, a građani i posjetitelji Opatije dobiti još jedno mjesto za opskrbu.

Podsjetimo, 2014. godine javnosti je predstavljen ambiciozan projekt austrijskog investitora koji se trebao realizirati na području Kuka, no to se nije dogodilo. Planirana je izgradnja multifunkcionalnog centra koji je trebao imati atraktivni trgovački centar, moderni hotel, zdravstveni centar i nekoliko ugostiteljskih objekata.

FOTO: Na Kuku će se graditi milijardu kuna vrijedan trgovački, hotelski i zabavni centar @ Opatija

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net