FOTO, VIDEO: U kafani / Va oštarije – najbolja na klapskom spektaklu

klape_smVolosko – U domu Liburnija jučer je održan 1. Maškarani klapski spektakl u organizaciji Ženske klape Volosko i Mjesnog odbora Volosko. Na klapskom spektaklu nastupilo je 13 klapa iz svih dijelova Hrvatske, a cijela poanta priče je bila da sve klape budu maškarane i da jednu maškaranu pjesmu prilagode klapskom izvođenju.
baklje1Klapa Boškarin (Hum) (za ovu priliku Puttanine / Avlijanerke) osvojile su publiku i žiri svojim izborom pjesama, ali i živopisnim maskama, te su osvojili 1. mjesto u obje kategorije. ”Duge noge za igranje i vitko tijelo za kazanje” – u najkraćim crtama bi mogli opisati njihov izgled. Svoje vokalne sposobnosti demonstrirali su s pjesmama: ”Va oštarije” (domaća) i ”I tebe sam sit kafano” (strana), kako zvuče izvedbe ovih dviju pjesama možete pogledati u video isječku koji smo pripremili. Drugo mjesto po mišljenju žirija zauzeli su Pučki pivači (Novi Vinodolski), dok je 3. mjesto pripalo punkericama/rokericama iz Ženske klape Baklje (Rijeka). Za najbolju maškaranu klapu, proglašene su dame iz Ženske klape Kamelija.
Jako smo zadovoljni, ovo je iznad svih naših očekivanja. Sa svima smo pričali nankon Festivala, i svi su se toplo preporučili za slijedeću godinu, čak su i dečki iz klape Šufit rekli da se vidimo slijedeće godine. – rekli su nam organizatori Irena i O’Brien.
Nastupile su slijedeće klape: Sklad – Bakar, Kamelija – Opatija, Baklje – Rijeka te Volosko – Volosko, Mirakul – Veprinac, Šufit – Split, Pučki pivači – Novi Vinodolski, Rašketa – Punat, Škrljevo – Škrljevo, Kvarner – Bakar, Boškarin – Hum i Pinguentum – Buzet. Osim navedenih klapa u zabavnom programu nastupili su Dule i Edi, program je vodio Šajo, a cijeli ”šušur” je bio upotpunjen ekipom iz Maškarane udruge Zmešani Volosko (Balinjerada, Girandola, Lovran, Maneštra – ovi Vološćani niš ne propuštaju).
Klapski spektakl je prošao (Š…fo… drugo leto oćemo reprizu!!!), sad nam ništa drugo ne preostaje, nego dočekati Mikovsku karavanu, na Voloskom.
U nastavku pogledajte ”brzopoteznu” fotogaleriju i dva video isječka s 1. Klapskog spektakla.
sufit
voloscani
dule
edi-lazaric
obrien1
Liburnija.net TV – klapa Boškarin @ Volosko

Liburnija.net TV – 1. Maškarani klapski spektakl @ Volosko

Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!