VIDEO: Otvorenje sezone izložbom kamelija @ Miramar

kamelije_miramar_smOpatija – Stoljetna veza između kamelija i hotela ”Miramar” traje još od vremena grofovske obitelji Henckel von Donnersmack, vlasnika vile Neptun – preteče današnjeg hotelskog objekta, jer je navodno, upravo grofica Laura u svom stakleniku njegovala naljepše kamelije u čitavoj Opatiji. Ta je veza ponovo utvrđena na jučerašnjem otvorenju sezone u ovom atraktivnom hotelskom objektu, zahvaljujući suradnji vlasnika hotela Wilfrieda Holleisa i Udruge ljubitelja kamelija ”Iginio Scarpa”.
kamelije_miramar_o
– Ova prigoda jedan je način izražavanja dobrodošlice gostima opatije kroz tradicionalni opatijski simbol – cvijet kamelije, koji će svaki gost dobiti na poklon, kazao je Jan Bernd Urban, predsjednik opatijske Udruge ljubitelja kamelija.
Uz prigodnu izložbu i poklone, gosti su u cvijetu kamelije mogli uživati i razgledavanjem fontane insprirane upravo ovim atraktivnim cvijetom, koju je izradio poznati austrijski graditelj fontana, prof. Hans Muhr.
Ovaj cvijet posebno mjesto zauzima i u vrtu hotela Miramar gdje su posađeni ”predstavnici” 280 vrsta kamelija.
Optimizmom zbog početka nove sezone zračio je i vlasnik hotela Wilfried Holleis, koji je istaknuo kako je hotelski buking na razini prošle godine, ali i da očekuje značajniji porast gostiju iduće godine, nakon oporavka svjetskog gospodarstva od aktualne krize.
kamelije_miramar_v
A kako je izgledalo otvorenje sezone u Miramaru pogledajte u video isječku koji smo pripremili za vas.
Liburnija.net TV – Izložba kamelija @ Hotel Miramar Opatija

Nikola Cvjetović
Foto: David Kurti
Jan Bernd Urban – vezane vijesti
Devet bisera opatijskih kruna
Devet bisera opatijskih kruna: HOYOS
Devet bisera opatijskih kruna: HENCKEL von DONNERSMARCK
Devet bisera opatijskih kruna: KESSELSTATT

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net