FOTO: Kastav Summer Jazz Festival – Alba & Leo napravili odličnu uvertiru za večerašnji nastup Zdenke Kovačiček

Alba & Leo

Alba & Leo

Večeras, s početkom u 21 sat, na rasporedu je koncert Zdenke Kovačiček glavne zvijezde festivala. Fotogaleriju koju smo snimili na sinoćnjem koncertu pogledajte na ovom linku

duo_alba_leo_kastav_summer_jazz_festival_2016_01

Kastav – Kratkotrajni predah od loših vremenskih prilika za uživanje u vrhunskom jazzu sinoć su iskoristili brojni ljubitelji dobre glazbe. Naime, treći koncert iz serijala Kastav Summer Jazz Festival na Forticu, sinoć je bio u znaku jednog od najinteresantnijeg i najinventivnijeg domaćeg jazz dua – Albe i Lea. Albine izvanredne vokalne mogućnosti i Leov osebujan pristup gitari u sprezi s korištenjem elektroničkih efekata svakoj pjesmi, pa i obradama, daju jedinstveni pečat beskompromisne umjetnosti u koju su se mogu uvjeriti i mnogobrojni posjetitelji koji su ispunili prostor kastavske Fortice.

Večeras, s početkom u 21 sat, na rasporedu je koncert Zdenke Kovačiček glavne zvijezde festivala. Zdenka Kovačiček ostaje prva dama hrvatske jazz scene, zahvaljujući ponajprije smislu za interpretaciju, smislu za improvizaciju kao i jazz primjerenu glasu. Zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima i gostovanjima, može se reći da je stekla zapažen međunarodni ugled. Njezini stilski afiniteti i pristup interpretaciji jazza zasnovani su na tradiciji američkog jazz vokala, swingu i sklonosti prema jazz standardima. Sa takvim repertoarom najčešće nastupa sa Big Bandom HRT-a ili Big Bandom RTV-Ljubljana sa kojim je bila na turneji po Italiji.

duo_alba_leo_kastav_summer_jazz_festival_2016_1_01

Priliku da zatvore festival, u nedjelju 12. lipnja, dobili su Joe & Lela Kaplowitz, američko-hrvatski jazz par koji zadnjih 10 godina obogaćuje hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu. Repertoar uključuje američku jazz pjesmaricu, autorske skladbe i obrade hrvatskih prepoznatljivih pjesama.

Koncerti počinju u 21 sat, a u slučaju kiše isti će se premjestiti u Guitar caffe… Fotogaleriju koju smo snimili na sinožnjem koncertu pogledajte na ovom linku

[FOTOGALERIJA] – Summer Jazz Festival – Jazz s pogledom na Kvarner otvoren uz Mystic Rose Ensamble @ Kastav

[FOTOGALERIJA] – Nastupom Love Runners Banda nastavljen Kastav Summer Jazz Festival

N. C. / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

error: Content is protected !!