Imenovana ravnateljicom: Gabrijela Krmpotić Kos dobila puni mandat na čelu Hrvatskog muzeja turizma @ Opatija

Gabrijela Kos Krmpotić

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić nakon provedenih razgovora predložio je da se četverogodišnji mandat povjeri Gabrijeli Krmpotić Kos, a njegov prijedlog podržala je i ministrica Nina Obuljen Koržinek.

Opatija – Gabrijela Krmpotić Kos ostat će na čelu Hrvatskog muzeja turizma u punom mandatu. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, donijela je rješenje o imenovanju dosadašnje vršiteljice dužnosti ravnateljice, Gabrijele Krmpotić Kos, na ravnateljsku poziciju na vrijeme od četiri godine.

U obrazloženju rješenje navedeno je kako su se uz Krmpotić Kos na natječaj za imenovanje ravnatelja javili Irena Dlaka i Marin Pintur koje je Grad Opatija, kao suosnivač muzeja, pozvao na razgovor. Dlaka se nije odazvala te je „otpala“ iz konkurencije.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić nakon provedenih razgovora predložio je da se četverogodišnji mandat povjeri Gabrijeli Krmpotić Kos, a u rješenju je istaknuto kako je ona pokazala bolje razumijevanje suvremenih izazova kojima je izložen Hrvatski muzej turizma te izložila precizniji i jasniji program rada za naredno razdoblje.

– Sukladno prethodnom mišljenju gradonačelnika Grada Opatije te imajući u vidu natječajnu dokumentaciju i predloženi četverogodišnji program rada, utvrđeno je da dosadašnje radno iskustvo i stečeno stručno znanje Gabrijele Krmpotić Kos te njena motiviranost, stručnost i ozbiljnost u pristupu jamči razvoj i napredak Hrvatskog muzeja turizma, stoji u rješenju.

Podsjetimo, jednogodišnji mandat Gabrijele Krmpotić Kos kao v.d. ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma obilježen je kotroverzama, optužbama za mobbing i političko uhljebljivanje. Slične afere pratile su novu ravnateljicu i na ranijim radnim mjestima.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!