Opatija domaćin 2. svjetskog prvenstva mladih u bridžu

bridge_ruka1…natjecanja će se odigravati u prostorijama Grand hotelu 4 Opatijska cvijeta…
…zanimljiv feljton o bridžu moćete pročitati u vezanim vijestima…

Opatija – Drugo svjetsko prvenstvo mladih u bridžu održati će se u Opatiji od 21. do 30. kolovoza. Preko 250 igrača iz 124 zemlje iz čitavog svijeta natjecat će se u dvoranama Grand hotela 4 opatijska cvijeta u organizaciji Svjetske bridge federacije, Hrvatskog bridge saveza i Bridge kluba Opatija.
– Treću godinu zaredom Opatija je domaćin velikog međunarodnog natjecanja u bridžu, pa će tako nakon Europskog sveučilišnog prvenstva i Europskog prvenstva mladih, ove godine ugostiti sudionike Svjetskog prvenstva mladih, rekao je predsjednik organizatora Bridge kluba Opatija Goran Grgurić na konferenciji za novinare.
Na popularnost bridža u svijetu koji je igra, olimpijski sport, a u nekim zemljama i školski predmet ukazao je predsjednik Svjetske bridž federacije Gianarrigo Rona, dok je doajen bridža našega kraja Oleg Mandić podsjetio kako se bridž u opatijskim kavanama igrao i prije Drugog svjetskog rata.
– Natjecanja će se odigravati u prostorijama GH 4 Opatijska cvijeta, a svečano otvaranje Kongresa je u subotu u 19.30 sati, najavila je direktorica marketinga i PR-a Milenij hotela Sanja Markušić.
2. svjetsko prvenstvo mladih u bridžu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma,
Primorsko-goranske županije, Grada Opatije, TZ Opatije i uz podršku predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića te Europskog Olimpijskog odbora.
Kristina Tubić / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Feljton: Društvene igre, Opatija i turizam
Feljton: Društvene igre, Opatija i turizam – vol.1
Feljton: Društvene igre, Opatija i turizam – vol.2
Feljton: Društvene igre, Opatija i turizam – vol.3

error: Content is protected !!