Predškolsko glazbeno obrazovanje @ Glazbena škola Mirković

velikimali_sm…predškolska dob intenzivno je razdoblje učenja, upoznavanja sa novim iskustvima…
…djeca u glazbenoj školi ”Mirković“ ne moraju polagati testove glazbenih sposobnosti niti ispitivanja sluha…

Opatija – Glazbena škola ”Mirković“ pored upisa u Osnovu i srednju glazbenu školu organizira poseban program glazbenog obrazovanja za predškolsku djecu od 5. godine života koji može trajati jednu ili dvije školske godine.
Program se odvija u skladu s planom i programom propisanim od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a provode ga učitelji glazbe akademsko obrazovani muzičari.
Predškolska dob intenzivno je razdoblje učenja, upoznavanja sa novim iskustvima, a poznato je da bavljenje glazbom u ranoj dobi kod djece neposredno povoljno utječe na razvoj kognitivnih sposobnosti, emocionalni razvoj i općenito na cjelokupni razvoj ličnosti. Stručno vođeni program kod djece razvija kreativnost i opći interes za umjetnost, posebno ljubav i interes prema glazbi.
Program se odvija dva puta tjedno. Na nastavi početničkog solfeggia s djecom se provode ritmičke i intonacijske vježbe, pjeva se i kroz igru stvaraju temelji estetskih iskustava i doživljaja kvalitetne glazbe. Pored solfeggia djeca imaju individualnu nastavu instrumenta, a mogu se odlučiti za sviranje violine, klavira, gitare ili harmonike. Individualnim satovima djeca započinju učiti i razvijati slušne i motoričke elemente potrebne za vladanje instrumentom. Djeci se od rane dobi također nude organizirani školski javni nastupi. Sve su to temelji kvalitetnog glazbenog obrazovanja, a stručnjaci preporučuju da se dijete glazbom počne baviti što ranije, odnosno već u predškolskoj dobi.
Djeca u glazbenoj školi ”Mirković“ ne moraju polagati testove glazbenih sposobnosti niti ispitivanja sluha već se tijekom prvih mjesec dana rada utvrđuje da li dijete ima ili ne osnovne predispozicije za bavljenje glazbom.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Upisi u tijeku @ Glazbena škola Mirković
Trio Opus @ Glazbeni Paviljon, Opatija
VIDEO, FOTO: Opatijci pružili ruke za Suzanu…
Duo Corde @ Glazbeni paviljon
Koncertna sezona Glazbene škole Mirković
Luka Totar @ Angiolina
FOTO: ‘Veliki i mali za Opatiju’
Koncert učenika i studenata @ Opatija i Matulji
Pobjednici 47. Državnog natjecanja učenika i studenata glazbe
Državno prvenstvo komornih sastava u Opatiji
47. Državno natjecanje komornih sastava @ Opatija

error: Content is protected !!