FOTO: 'Obrt – put do uspjeha' @ Permani

sajam_permani_smPermani – Konobari, slastičari, vodoinstalateri, kuhari, bravari, krojači, pedikeri te ‘meštri’ iz mnogih drugih struka predstaviti će svoja umjeća kroz razne radionice, ovog vikenda, u Domu Permani. Naime, jučer je u Permanima svečano otvorena manifestacija pod nazivom ‘Obrt – put do uspjeha’.
Tijekom trajanja manifestacije putem video zida prikazivati će se programi obrtničkih škola i način funkcioniranja obrtničkih radionica, dok će na info-punktu učenici koji primaju stipendije dijeliti letke te razgovarati s kolegama, osmih razreda, iz sedam škola s područja Liburnije i okolice koji će posjetiti sajam.
Na području PGŽ-a stipendiju za deficitarna zanimanja prima oko 60 učenika, a čelni ljudi iz Udruge obrtnika te Obrtničke komore ističu kako je često problem u tome da se na natječaj za stipendije za neka od ovih deficitarnih zanimanja ne prijavi niti jedan učenik.
Dio ‘obrtničke priče’ možete vidjeti na fotografijama koje smo pripremili za vas, no da sve ne ostane samo na fotografijama još danas, od 10 – 19 sati, možete napraviti đir do Permana.
sajam_permani-1
sajam_permani-2
sajam_permani-3
sajam_permani-4
sajam_permani-5
sajam_permani-6
sajam_permani-7
sajam_permani-8
Ivan Mellor
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
VIDEO: Bačvarski zanat @ Kastav
Video: Stari zanati @ Kastav
Otvoren Kvarner Expo
‘Obrt – put do uspjeha’ @ Permani