Ivo Dujmić zbog slučaja škalini tužio Nikicu Pažina za klevetu @ Rijeka

Liburnija.net: Sporni škalini @ Ičići

Liburnija.net: Sporni škalini @ Ičići


Gradonačelnik Ivo Dujmić tužio je zbog klevete oporbenog vijećnika Nikicu Pažina, a povod tužbi su Pažinove izjave u slučaju ”škalini”, odnosno imovinsko-pravnom sporu u kojem Dujmić zastupa Grad Opatiju i samoga sebe, kako bi se utvrdilo vlasništvo nad stubištem u sklopu Veprinačkog puta koje prolazi Dujmićevim zemljištem u Ičičima.
Opatija/Rijeka – Konačni pravorijek o tome tko je u pravu oko slučaja ”škalini” – oporba koja je tijekom prošle godine gradonačelnika napadala zbog neobičnih situacija koje su se događale na stubištu u sklopu Veprinačkog puta; ili Ivo Dujmić koji je inzistirao na tome da nema spora između njega i Grada, već da se radilo tek o potrebi usklađivanja katastarskih podataka – donijet će sutkinja Gordana Denona-Kusijanović. Naime, opatijski gradonačelnik tužio je svog političkog rivala i nezavisnog vijećnika Pažina zbog klevete.
Sporna su, prema Dujmiću, tri Pažinova javna nastupa – jedan od 4. ožujka 2011. godine u Novom listu, kada je (na tiskovnoj konferenciji oporbe o slučaju ”škalini”) kazao da ”gradonačelnik u svom stilu izvrgava istinu i prodaje laži, no još je važnije da iz svega pokušava izvući osobnu korist”, druga je također izjava dana Novom listu nakon prekinute sjednice Vijeća od 23. ožujka kada je izjavio da je ”u materijalima pripremljenim za sjednicu jasno obrazloženo da je gradonačelnik Dujmić lagao javnost”, a treća je objavljena ”neutvrđenog datuma” na (oporbenom) portalu Opatijobajna.net napisao da za škaline ”postoje jasne indicije da su po nalogu gradonačelnika Dujmića popravljene, pa je dat nalog da se sruše”.
Zbog tih izjava Dujmić – kako navodi u tužbi – smatra da je Pažin u svojoj ”enormnoj upornosti” i zbog osobnog antagonizma naspram njega samog ”koji prelazi granice dobrog ukusa i standarda oštrije socijalne kritike” te traži javnu ispriku objavljenu na zakupljenoj stranici Novog lista.
U svojoj obrani, vidljivoj temeljem sudskog zapisnika s prvog ročišta održanog početkom siječnja, Pažin je odgovorio kako se ne smatra krivim za klevetu.
– Smatrao sam da gradonačelnik ne govori istinu kada je tvrdio da stepenice ne postoje već deset godina, a smatrao sam da je lažna i izjava gradonačelnika da su te škaline njegovo vlasništvo, izjavio je Pažin na sudu.
U svakom slučaju, neovisno o konačnoj presudi, bit će zanimljivo pratiti ovaj neobičan slučaj koji bi se mogao protegnuti i sve do iduće godine – u kojoj je predviđen i termin za lokalne izbore – što znači da će slučaj ”škalini” još dugo vremena ostati u fokusu opatijske javnosti. Sljedeće ročište zakazano je za početak ožujka, a na njemu će svjedočiti i predsjednik MO Ičići Marin Starčić.
Liburnija.net: Sporni škalini @ Ičići

Liburnija.net: Sporni škalini @ Ičići


Davor Žic / Liburnija.net
Foto: Marin Starčić
Izdvojene vijesti:
Disonantni tonovi skalinade @ GV Opatija
Izglasan UPU Ika-Oprič
Priopćenje oporbe: Tražimo li previše?
Priopćenje: Sclaunich o prekinutoj sjednici GV @ Opatija
FOTO: Odlaskom oporbe Vijeće ostalo bez kvoruma @ Opatija
Oporba razmatra mogućnost bojkotiranja Vijeća @ Opatija
AUDIO: Zbog ‘Slučaja Škalini’ oporbeni vijećnici napustili sjednicu
Gradske nezavisne liste o slučaju škalini
Reagiranje: Ivo Dujmić – nisam u sporu s Gradom
Grad Opatija i Akcija mladih o slučaju škalini
Ivo Dujmić tužio Grad Opatiju

error: Content is protected !!