Jelenina 2011: Vinari dobili poticaje @ Kastav

grozje-kastav…svaki vinar dobio je prigodan dar, Zbornik Kastavštine, a četiri vinogradara koji imaju više od tisuću čokota vinove loze darivani su knjigom ”Kultura vina”…
…današnji dan je rezerviran za tematiku sommelierstva, koncert i izložbu…

Kastav – Šesnaest kastavskih vinara, koji zajedno imaju oko deset tisuća čokota vinove loze dobilo je ukupno 20 tisuća kuna poticaja iz gradskog proračuna.
Zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić, na svečanosti održanoj u novouređenoj Gradskoj vijećnici, podsjetio je kako Grad već nekoliko godina potiče razvoj vinarstva na svome području i subvencioniranjem nabavke sadnica vinove loze.
Svaki vinar dobio je prigodan dar, Zbornik Kastavštine, a četiri vinogradara koji imaju više od tisuću čokota vinove loze, Arsen Jardas, Ivica Rubeša, Ivo i Zdenko Mladenić te Desanka Radošević darivani su knjigom ”Kultura vina” Milorada Zoričića s posvetom gradonačelnika Ivice Lukanovića. Gradske poticaje dobili su i Dragica Stanić, Mirela Vlah, Diana Beni, Vjekoslav Jurčić, Rajko Blečić, Milivoj Cetina, Dean Rubeša, Boris Grbac, Josip Rubeša, Dalibor Ćiković i Radenko Srdoč.
Nakon svečanosti svi prisutni mogli su uživati u degustaciji najboljih vina Kastavštine te vina partnera kastavskog eno-gastro tjedna u povodu Jelenine, porečke Agrolagune.
Program Jelenine, nastavlja se i danas, u 15 sati sa aktivnostima u Peknjici i Bačavariji, u kojima će se održati glazbeni program vokalno instrumentalne skupine ”Prijatelji“.
U 17 sati u restoranu Vidikovac biti će otvorena izložba Saše Jantoleka dok će se u 18 sati održati Sveta Misa – Svibanjska pobožnost u Crkvi Svete Jelene Križarice.
Petak je rezerviran za tematiku sommelierstva te će u 19 sati istaknuti hrvatski sommelieri Nenad Kukurin, vlasnik restorana ”Kukuriku” i Darko Baretić, ekspert s područja enogastronomije održati predavanja na temu ”Tehnika degustacije i opis vina” te ”Dekantiranje crnog vina“. Sva predavanja tijekom odražavanja Jelenine u Kastvu su besplatna, a organizatori iz Grada Kastva i Turističke zajednice pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.
eno_banner_kastav
Nikola Cvjetović / Novi list / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Izložba: Goranka Supin – “Iza zidina” @ Kastav
Jelenina 2011.: Predavanja o vinovoj lozi @ Kastav
Jelenina 2011: Predavanja i dodjela poticaja @ Kastav
Počinje manifestacija Jelenina 2011. @ Kastav
Jelenina 2011. @ Kastav
Najavljena manifestacija Jelenina 2011. @ Kastav

error: Content is protected !!