Kamelije Opatijske rivijere – Kamelijama do srca, srcem do dobrog djela!

kamelija_u_smOpatija – Nakon uvodne najave, na red je došao i podsjetnik za manifestaciju – Kamelije Opatijske rivijere. Udruga ljubitelja kamelija “Iginio Scarpa” i Hrvatski muzej turizma iz Opatije ponovno su organizirali, drugu po redu, turističku manifestaciju Kamelije Opatijske Rivijere. Otvorenje izložbe je u petak, 26. ožujka 2010. u 20 sati u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u Opatiji, a cijela manifestacija se održava uz financijsku potporu Turističke zajednice i Rotary kluba Opatija.
Ovogodišnja manifestacija je humanitarnog karaktera koji se odvija pod geslom ”Kamelijama do srca, srcem do dobrog djela!”, ali unutar iste biti će i izložbeno-takmičarski dio.
U izložbenom dijelu manifestacije biti će prezentirano 70 sadnica kamelija koje su sponzorirali Rotary klubovi i pojedinci iz Hrvatske, Austrije i Italije. Time je Zbirka kamelija “Iginio Scarpa” dosegla 99 različitih kamelija od kojih su neke pravi botanički biseri. Uz to, posjetitelji izložbe imat će priliku vidjeti 40-tak grafika iz čuvene zbirke doktora Luigia Saccoa, nastale u Milanu 30-ih godina XIX st.
Obzirom na temeljnu ideju rotarijanskog pokreta po kojoj valja činiti dobra djela, organizatori su donijeli odluku o prikupljanju dobrovoljnih priloga tijekom izložbe, koji će biti uručeni udruzi za terapijsko jahanje Pegaz. Novac će biti doniran za nabavu hrane potrebnog za ishranu konja Safrana, koji služi za terapijsko jahanje djeci koja boluju od cerebralne paralize.
Takmičenje pod nazivom ”Tražimo najljepše kamelije Opatijske rivijere” uz kategoriju koju ocjenjuje stručni žiri proširuje se ove godine i na izbor po procjeni žirija publike.
Izložba će biti otvorena do 28. ožujka 2010.
Liburnija.net TV – Izložba kamelija i otvorenje turističke sezone @ Hotel Miramar Opatija

Nikola Cvjetović
Vezane vijesti:
FOTO: Nijemi svjedok vremena otišao u povijest
VIDEO: Otvorenje sezone izložbom kamelija @ Miramar
Devet bisera opatijskih kruna
Devet bisera opatijskih kruna: HOYOS
Devet bisera opatijskih kruna: HENCKEL von DONNERSMARCK
Devet bisera opatijskih kruna: KESSELSTATT

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net