FESTIVAL KVARNER Ansambl ''I Zefirelli“ ove subote na novouređenom trgu u Iki

Autor: Nikola Cvjetović 29.06.2022

Budući da se radi o posebnoj formi glazbenog nastupa, neće biti ulaznica niti klasičnog prostora za publiku, nego će sve biti ležerno i spontano – no istovremeno i profesionalno, jer ansambl mladih glazbenika i tehnička podrška s ozvučenjem i svjetlom garantiraju novi jedinstveni glazbeni trenutak.

Opatija - Nastup ansambla „I Zefirelli“ koji je bio najavljen za srijedu 29. lipnja u Kristalnoj dvorani održat će se na drugom mjestu u drugom terminu i u drukčijem formatu kojim će se zaokružiti ova izuzetna koncertna sezona Festivala Kvarner nakon nastupa ansambala Janoska i Cembaless u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner te jedinstvenog koncertnog doživljaja glazbe Arva Pärta u riječkoj Kapucinskoj crkvi.

Mjesto je novouređeni trg u Iki, vrijeme je subota, 2. srpnja s početkom u 20:30 sati, a format će biti po uzoru na „flash mob“: ležeran performans na otvorenom kojim će se domaćem stanovništvu, gostima i svim prolaznicima ponuditi poseban doživljaj ljetne večeri na trgu koji je upravo otvoren u sklopu projekta uređenja i obilježavanja 300 godina tradicije brodogradnje u Iki.

- Festival Kvarner ponosan je što ima priliku sudjelovati u ostvarivanju namjere da novi trg u Iki postane mjesto događanja i susreta te novih sadržaja. Želja je da se ljudi okupe na trgu, kako oni koji će unaprijed znati za ovaj nastup, kao i slučajni prolaznici kojima će ovo biti iznenađenje i, vjerujemo, obogaćenje subotnje večeri. Budući da se radi o posebnoj formi glazbenog nastupa, neće biti ulaznica niti klasičnog prostora za publiku, nego će sve biti ležerno i spontano – no istovremeno i profesionalno, jer ansambl mladih glazbenika i tehnička podrška s ozvučenjem i svjetlom garantiraju novi jedinstveni glazbeni trenutak, poručili su organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...