[FOTO/VIDEO] 5. večer folklora na Ljetnoj uz Folklorni ansambl Zora i goste

Autor: Nikola Cvjetović 16.08.2022

Umjetničkom voditelju i koreografu Gabrijelu Funariću dodijeljeno je priznanje Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja za 50 godina djelovanja u folkloru i 30 godina uspješnog voditeljskog rada Zore...

Gabrijel Funarić

Opatija - Folklorni ansambl „Zora“ prošle nedjelje održao je prekrasan nastup na Maloj ljetnoj pozornici u sklopu programu 5. večer folklora. Pedeset plesača uz pratnju muzičara predstavilo je publici kroz petnaest koreografija hrvatsku folklornu baštinu – krčki tanac, splitske plesove, bunjevačke plesove, tradiciju Međimurja, Prigorja, Like i Liburnijskog krasa.

Atraktivna folklorna večer okupila je mnogobrojne građane i turiste koji su uživali u nastupima opatijskih Zoraša koji imaju tradiciju dužu od 70 godina, ali i njihovih gosti iz Umaga, Koprivnice i Velike Gorice. Umjetničkom voditelju i koreografu Gabrijelu Funariću dodijeljeno je priznanje Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja za 50 godina djelovanja u folkloru i 30 godina uspješnog voditeljskog rada Zore, a Zoraše, njihove goste i publiku pozdravio je gradonačelnik Fernando Kirigin.

- Hvala Hrvatskom društvu folklornih koreografa. Hvala mojim članovima Zore koji su mi omogućili da ih 'mijesim kao tijesto' i da radim ono što sam zamislio. Hvala gradu koji je pratio sve projekte koje sam želio riješiti. No moram reći da je ostao još jedna i da onda mogu reći doviđenja, a to je da postavim pjesme i plesove Kastavštine. Tu već ima dosta materijala, pa uz pomoć mnogih i vas nekih koji će mi vjerojatno još pomagati, istaknuo je Funarić i apostrofirao da ima i glazbu i notne zapise, ali nema nošnju.

- Pa ako netko ima va nekoj škrinje kakov brhan ili traversu da od negdje krenemo onda bi i to postavili na scenu, dodao je Funarić.

VIDEO

Folklorni ansambl Zora na Ljetnoj pozornici održao 5. večer folklora

Više sa portala poduckun.net ...