[VIDEO/FOTO] ‘Opatija on blues’ po šesti put ispunila Gervais

Autor: Nikola Cvjetović 22.01.2022

Posebno iznenađenje bilo je gostovanje proslavljenog hrvatskog jazz pijaniste Zvjezdana Ružića koji se u samoj završnici priključio bandu i na Hammondu odsvirao nekoliko stvari.

Opatija – ‘Opatija on blues’ po šesti put donijela je opatijskoj publici dašak iznimne glazbene forme koju vjerno već desetljećima baštini spiritus movens liburnijske blues scene – Riccardo Staraj. Za ovu priliku u nešto izmijenjenom sastavu i pojačani s drugim gitaristom opatijskoj publici ponudili su blues putovanje kako autorskim tako i kultnim numerama svjetskih blues legendi, a sve je bilo protkano Starajevom poezijom.

Uz svoju stožernu postavu koji čini Marko Sedlak (gitara), zatim Josip Rubinić (truba) te u posljednje vrijeme Mauro Staraj (klavijatura) i Dean Turk (bubanj) za ovu priliku povratnik na bas gitari bio je Vedran Ružić koji je uskočio kao zamjena za imenjaka Mijića, dok je drugu gitaru svirao Damjan Brnić.

Kao i svake godine i sinoćnje izdanje nije prošlo bez posebnih gostiju, a u Opatiju je doputovao novigradski blues bend Vervet, ali i znano gitarističko ime našeg kraja Emir Grozdanić, dok se za prateću video produkciju pobrinuo CYBORGX74E. Posebno iznenađenje bilo je gostovanje proslavljenog hrvatskog jazz pijaniste Zvjezdana Ružića koji se u samoj završnici priključio bandu i na Hammondu odsvirao nekoliko stvari.

Kako je proteklo druženje u Gervaisu provjerite u priloženom videu i velikoj fotogaleriji koju objavljujemo uskoro…

‘Opatija on blues’ po šesti put ispunila Gervais

Više sa portala poduckun.net ...