20. Olimpijski festival dječjih vrtića PGŽ ove subote u Cresu

Autor: Marina Pauletić 14.05.2024

Foto: ilustracija

Festival će se održati u subotu, 18. svibnja.

Cres - Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Dječji vrtić Girice iz Cresa ove subote organiziraju jubilarni, 20. po redu, Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije.

Festival će se održati u subotu, 18. svibnja na nogometnom igralištu Dari u Cresu s početkom u 15:00 sati. Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, je da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti - uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Pored djece Dječjeg vrtića Girice, svoje sudjelovanje na olimpijadi potvrdili su Dječji vrtić Viškovo, Dječji vrtić Matulji, Dječji vrtić Opatija, Dječji vrtići Grada Rijeke, Dječji vrtić Radost iz Crikvenice, Dječji vrtić Vladimir Nazor iz Kastva, Dječji vrtić Pahuljica iz Raba, Dječji vrtić Cvrčak iz Malog Lošinja te Dječji vrtić Katarina Frankopan iz Krka.

Stotine malih sportaša natjecat će se u sljedećim atletskim disciplinama u konkurenciji dječaka i djevojčica: trčanje na 50 m, skok u dalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje 4x25 m. Djevojčice će se još natjecati u potezanju konopa, a dječaci u malom nogometu.

Više sa portala poduckun.net ...