Dovršena energetska obnova Osnovne škole Čavle vrijedna 142 tisuće eura

Autor: Nikola Cvjetović 28.09.2023

Foto PGŽ

Prva faza obuhvatila je obnovu južnog pročelja dok je u 2. fazi sanirano pročelje i glavni ulaz. Radovi 3. faze u vrijednosti od 53 tisuće eura izvođeni su tijekom kolovoza, a obuhvatili su zbornicu, učionicu za tehničku kulturu i informatiku te dio sportske dvorane.

Čavle - Dovršetkom 3. faze radova na sanaciji fasade energetski je obnovljena OŠ Čavle što je značajno doprinijelo smanjenju potrošnje energije i emisije CO2.

Prva faza obuhvatila je obnovu južnog pročelja dok je u 2. fazi sanirano pročelje i glavni ulaz. Radovi 3. faze u vrijednosti od 53 tisuće eura izvođeni su tijekom kolovoza, a obuhvatili su zbornicu, učionicu za tehničku kulturu i informatiku te dio sportske dvorane.

OŠ Čavle tom su prigodom obišle zamjenica župana Marina Medarić i načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić u pratnji resorne pročelnice Edite Stilin i ravnateljice škole Tanje Stanković.

Kako je istaknula zamjenica, školska zgrada OŠ Čavle dograđena je 2018. godine novim krilom s osam novih učionica što je omogućilo rad škole u jednoj smjeni. Kako je fasada na starom dijelu školske zgrade izgrađena 1965. godine, 2021. godine započelo je izvođenje radova na njenoj sanaciji te izmjena drvene stolarije, a zbog svoje velike površine planirana je u nekoliko faza. Radi se o investiciji vrijednoj gotovo 142 tisuće eura koju su kroz tri godine sufinancirale Primorsko-goranska županija i Općina Čavle u jednakim omjerima.

„Kad razmišljate o 150 objekata u školstvu teško je odlučiti koji je prvi za obnovu, međutim, kad „uskoči“ jedinica lokalne samouprave onda je posao puno lakši“, navela je Medarić.

“Drago nam je da smo došli do kraja energetske obnove. Djeci će biti ugodnije, a nisu zanemarivi ni niži računi. Drago nam je da se Županija uključila u ovaj projekt odmah po dovršetku dogradnje škole. Riječ je o velikom iznosu, a potreba je mnogo, tako da im se ovim putem iskreno zahvaljujem“, rekla je načelnica i dodala da je u planu i dovršetak obnove sportske dvorane za što je potrebno izraditi projektnu dokumentaciju.

„Veseli nas što je i treća faza za nama i moram istaknuti kako su u protekle dvije faze radovi prošli besprijekorno i u rokovima te smo zadovoljni njihovom kvalitetom. Drago mi je da su Županija i Općina prepoznale naše potrebe te sada imamo jednu impozantnu cjelinu, estetski ugodnu, u koju naši učenici s veseljem dolaze“, izjavila je ravnateljica.

Pročelnica Stilin podsjetila je kako je upravo na današnji dan pred pet godina dovršena dogradnja OŠ Čavle te istaknula veliki investicijski ciklus u resoru školstva.

„Tijekom ljeta imali smo radove na 50 objekata, a završili smo i dva kapitalna projekta, sportsku dvoranu Medicinske škole u Rijeci i dogradnju OŠ Ivana Rabljanina na Rabu, a OŠ Čavle također spada u kapitalnu investiciju”, navela je pročelnica naglasivši kako će do kraja godine, Primorsko-goranska županija uložiti oko 10 milijuna eura u infrastrukturu i opremanje školskih objekata, uključujući i Regionalne centre kompetentnosti.

Više sa portala poduckun.net ...