DVD Kupjak dobio novo vatrogasno vozilo

Autor: Sanja Tumara 28.05.2024

Foto: PGŽ

Nabavku vozila sufinancirale su Primorsko-goranska županija i Općina Ravna Gora. DVD Kupjak obilježava 95 godina djelovanja pa je time ovaj trenutak još svečaniji.

Kupjak - Župan Zlatko Komadina uručio je zapovjedniku DVD-a Kupjak Igoru Špoljariću ključeve vatrogasnog vozila čiju su nabavku s po 36.000 eura sufinancirale Primorsko-goranska županija i Općina Ravna Gora.

Uz zahvalu svima koji su pomogli, zapovjednik Špoljarić rekao je da ove godine DVD Kupjak obilježava 95 godina djelovanja pa je time ovaj trenutak još svečaniji.

“Društvo danas broji 45 članova, a primopredaja novog vozila predstavlja jedan od najvažnijih datuma u povijesti našeg DVD-a. Vozilo je uz pomoć lizinga kupljeno od DVD-a Bistra iz Krapinsko-zagorske županije, staro je 5 godina i u potpunosti je opremljeno za najzahtjevnije vatrogasne intervencije, a ima prijeđenih samo 4500 kilometara. Velik je to za nas napredak i priznanje generaciji koje upravlja društvom, ali i svim prethodnima”, naglasio je Špoljarić.

Uz čestitke na velikoj obljetnici djelovanja Društva, župan Komadina istaknuo je da vatrogastvo ima dugu tradiciju u našem kraju.

“U mjestima Gorskog kotara, ali i drugim krajevima Županije djeluje 60 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja čine okosnicu društvenog života te čuvaju imovinu od raznih ugroza. Vaše djelovanje pogotovo je važno u ovim krajevima koji su izloženi raznim klimatskim nedaćama, tako da je sve više drugih intervencija, a ne samo gašenja požara“, rekao je župan te dodao da PGŽ pomaže u financiranju rada DVD-ova, u izgradnji Vatrogasnog centra u Šapjanama te u obnovi voznog parka.

„Nabavljamo i dobar dio autocisterni koje će uskoro biti isporučene za naše otoke i riječku profesionalnu vatrogasnu postrojbu. Želim svima puno sreće i zdravlja te čestitam na ovom vozilu koje će sigurno unaprijediti vatrogastvo Kupjaka”, kazao je župan.

Predsjednik DVD-a Nikola Jakovac dodijelio je zahvalnice zaslužnima za nabavku vozila, Primorsko-goranskoj županiji, Vatrogasnoj zajednici PGŽ-a i Općini Ravna Gora.

Primopredaji vozila prisustvovali su i Slavko Gauš, predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ, Županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac, Ermina Duraj, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine te načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka.

Više sa portala poduckun.net ...