Erste Banka donirala 132 tisuće eura za potporu sportskim projektima u PGŽ-u

Autor: Marina Pauletić 16.05.2024

Uz zahvale Erste&Steiermärkische banci na dugogodišnjoj suradnji, župan Komadina naglasio je da Primorsko-goranska županija prednjači u financiranju sporta u Hrvatskoj.

Rijeka - Župan Zlatko Komadina i predsjednik Uprave Erste&Steiermärkische Bank Rijeka Christoph Schoefboeck potpisali su ugovor kojim će Erste banka donirati Primorsko-goranskoj županiji iznos od 132.700,00 eura namijenjen potpori projektima iz područja sporta u 2024. godini.

Nastavak je to višegodišnje suradnje, a navedena sredstva usmjerit će se u programe javnih potreba kroz županijsku Zajednicu sportova, konkretno, za nabavku sportske opreme, potporu županijskim sportskim savezima za rad s mlađim uzrastima te potporu klubovima nositeljima kvalitete ekipnih loptačkih sportova.

Uz zahvale Erste&Steiermärkische banci na dugogodišnjoj suradnji, župan Komadina naglasio je da Primorsko-goranska županija prednjači u financiranju sporta u Hrvatskoj.

“Posebno je to bilo vidljivo u doba COVID-a jer smo bili jedina Županija koja je povećala sredstva za sport, a vjerujem da smo i danas Županija s najvećim izdvajanjima za tu djelatnost u Hrvatskoj. Sportu uvijek trebaju sredstva, puno je klubova, dobrih sportaša, imamo puno uspjeha u zadnje vrijeme, a toga svega ne bi bilo da mi kao Županija ne financiramo sportske programe i mnoge kapitalne projekte, poput školskih sportskih dvorana, Platka i ostalih sadržaja za rekreaciju naših građana. Svjesni smo toga da sport čini naše ljude kvalitetnijim, a ovo je samo dokaz da smo na pravom putu”, rekao je župan i dodao da je PGŽ najsportskija županija, kako po visini izdvajanja za sport, tako i po broju sportova, ali i sportaša.

“Podrška sportskim i kulturnim događajima integralni je dio strategije društveno odgovornog poslovanja Erste banke već dugi niz godina”, naglasio je Schoefboeck koji je iznimno zadovoljan kontinuitetom potpore sportskim aktivnostima u Primorsko-goranskoj županiji, posebno radu s mladima te izrazio vjeru da će se suradnja nastaviti i dogodine.

Potpisivanju Ugovora usjedištu Primorsko- goranske županije, prisustvovali su resorna pročelnica Sonja Šišić i Anton Lucijanović iz Erste Banke. Šišić se zahvalila Erste&Steiermärkische banci koja, kako je rekla, uvijek čvrsto stoji uz nas.

“Ova sredstva nam uvijek dobro dođu jer čine desetak posto ukupnih sredstava koje Županija odvaja za sport i bez kojih više od tisuću klubova kojih djeluju na području Primorsko-goranske županije ne bi moglo ostvarivati rezultate i osigurati si svu potrebnu opremu. Nisu tu samo aktivni sportaši, govorimo o svakom članu kluba i naravno o rekreativcima, od najmlađih do onih najstarijih koji se svakodnevno bave sportom i za koje želimo da ih se što više uključi. Svaka sredstava povrh onih koje Županija osigurava, svakako su nam značajna”, navela je Šišić.

Vrijedi napomenuti i da su izdvajanja Primorsko-goranske županije u funkciji sporta i rekreacije tri su puta veća od prosjeka svih ostalih županija u Hrvatskoj. Za program javnih potreba u sportu u razdoblju od 2020. do 2023. godine izdvojeno je više od tri milijuna eura.

Više sa portala poduckun.net ...