[FOTO/VIDEO] 31. Jazz Time Rijeka nastavljen nastupima Ivan Kapec Kvinteta i Zvonimir Radišić tria, večeras na scenu HKD-a izlazi Richard Bona

Autor: Nikola Cvjetović 28.05.2022

Zvonimir Radišić Trio

Nekoliko video isječaka s festivala pogledajte u nastavku teksta...

Rijeka - Loše vremenske prilike promijenile su mjesto održavanja koncerta glavne zvijezde ovogodišnje manifestacije Jazz Time Rijeka, tako će koncert Richarda Bone umjesto na Trsatskoj gradini biti održan u HKD-u na Sušaku. No, kiša nasreću nije uspjela pokvariti jutrošnji nastup Zvonimir Radišić tria koji je održan na gradini, kao ni Ivan Kapec Kvinteta koji je nastupio sinoć.

VIDEO

Trio u sastavu Henry Radanović - kontrabas, Tonči Grabušić - bubnjevi i Zvonimir Radišić - gitara možemo nazvati “susretom generacija” riječke jazz scene, a u svom nastupu njeguju tradicionalni jazz izričaj, a na repertoaru su se našle autorske kompozicije, standardi nekih od najvažnijih skladatelja jazz povijesti te poneka kompozicija autora koji su trenutno aktivni na svjetskoj jazz sceni.

Ivan Kapec 5tet

Zagrebački jazz gitarist i skladatelj, Ivan Kapec, uz svoje stalne suradnike okupljene oko albuma "Crta", predstavio se programom skladbi napisanih upravo za ovaj album, koji je izvrsno prihvaćen i od publike i od kritike, što se moglo vidjeti i na gradini.

VIDEO

31. Jazz Time Rijeka nastavljen nastupima Ivan Kapec Kvinteta i Zvonimir Radišić tria

Više sa portala poduckun.net ...