[FOTO/VIDEO] 31. Jazz Time Rijeka nastavljen nastupima Ivan Kapec Kvinteta i Zvonimir Radišić tria, večeras na scenu HKD-a izlazi Richard Bona

Autor: Nikola Cvjetović 28.05.2022

ivan_kepec_kvintet_zvonimir_radisic_trio_31_jazz_time_rijeka__13_ Zvonimir Radišić Trio

Nekoliko video isječaka s festivala pogledajte u nastavku teksta...

Rijeka - Loše vremenske prilike promijenile su mjesto održavanja koncerta glavne zvijezde ovogodišnje manifestacije Jazz Time Rijeka, tako će koncert Richarda Bone umjesto na Trsatskoj gradini biti održan u HKD-u na Sušaku. No, kiša nasreću nije uspjela pokvariti jutrošnji nastup Zvonimir Radišić tria koji je održan na gradini, kao ni Ivan Kapec Kvinteta koji je nastupio sinoć.

VIDEO

Trio u sastavu Henry Radanović - kontrabas, Tonči Grabušić - bubnjevi i Zvonimir Radišić - gitara možemo nazvati “susretom generacija” riječke jazz scene, a u svom nastupu njeguju tradicionalni jazz izričaj, a na repertoaru su se našle autorske kompozicije, standardi nekih od najvažnijih skladatelja jazz povijesti te poneka kompozicija autora koji su trenutno aktivni na svjetskoj jazz sceni.

ivan_kepec_kvintet_zvonimir_radisic_trio_31_jazz_time_rijeka__4_ Ivan Kapec 5tet

Zagrebački jazz gitarist i skladatelj, Ivan Kapec, uz svoje stalne suradnike okupljene oko albuma "Crta", predstavio se programom skladbi napisanih upravo za ovaj album, koji je izvrsno prihvaćen i od publike i od kritike, što se moglo vidjeti i na gradini.

VIDEO

31. Jazz Time Rijeka nastavljen nastupima Ivan Kapec Kvinteta i Zvonimir Radišić tria

Više sa portala poduckun.net ...