[FOTO/VIDEO] Održana 41. Međunarodna karnevalska povorka - Gotovo 9 tisuća maškara proplesalo riječkim Korzom

Autor: Nikola Cvjetović 11.02.2024

Sudjelovalo je devet tisuća veselih i šarenih maškara različitih dobnih uzrasta, organiziranih u preko 90 grupa, pri čemu su se mogli vidjeti maštoviti kostimi i alegorijska kola.

Rijeka - 41. Međunarodna karnevalska povorka, koja je okupila tisuće karnevalista iz cijele Hrvatske unatoč kišnim vremenskim uvjetima uspješno je održana.

Maškarane grupe, točnije njih 93 s ukupno 59 alegorijskih kola, pokazale su svoje predivne maske koji su vrijedno izrađivale tijekom cijele godine. Mogli smo vidjeti robote, građevinarce, barbike, poštare, vikinge i brojne maske koje su svojim šarenilom okupirale riječki Korzo. Trasom je prošetalo i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Indije, Kine i Republike Sjeverne Makedonije te su u pravom smislu riječi stvorile međunarodno maškarano ludilo.

Gradonačelnik Marko Filipović i Meštar Sandi nastavili su tradiciju maškaranja, odjeveni kao Barbie i Ken s vrlo znakovitom porukom na leđima, dok su njihovi prethodnici, Vojko Obersnel i Meštar Toni, predstavljali građevinske radnike.

Ovogodišnje izdanje 41. Međunarodne karnevalske povorke tradicionalno je završilo prolaskom Halubajskih zvončara i vraćanjem ključa Grada Gradonačelniku Rijeke. U režiji grupe Pom-F-Ri i ove godine je spaljen Pust čime je Riječki karneval službeno priveden kraju, a zabava se nastavlja na brojnim gradskim lokacijama duboko u noć gdje još uvijek traje pravo maškarano ludilo.

VIDEO