Goranski risovi obilježili 32 godine od osnivanja

Autor: Sanja Tumara 29.10.2023

Foto: arhiva

Gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić obećala je da će goranske općine i gradovi čuvati sjećanja na doprinos i žrtvu Gorana u Domovinskom ratu.

Delnice – U velikoj vijećnici grada Delnica održana je svečanost povodom 32. obljetnice osnivanja 138. brigade Hrvatske vojske Goranski risovi.

O osnivanju i ratnom putu Goranskih risova govorio je ratni zapovjednik, brigadni general Miljenko Balen, koji je istaknuo da se ovaj dio novije povijesti Hrvatske mora čuvati s posebnom pažnjom od zaborava, zahvalivši pripadnicima 138. Brigade HV-a i njihovim obiteljima na velikom doprinosu u borbi za osamostaljenje Hrvatske.

Predstavnik županijske Udruge dragovoljaca i branitelja, Franjo Božinović, istaknuo je da je više od 4.000 Gorana dalo izniman doprinos u Domovinskom ratu. Prisutne je pozdravila i gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić koja je obećala da će goranske općine i gradovi čuvati sjećanja na doprinos i žrtvu Gorana u Domovinskom ratu.

Svečanom obilježavanju prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Goran Petrc, koji je pozdravio nazočne u ime Primorsko-goranske županije, izvijestili su iz PGŽ-a.

Uoči svečanosti, na Spomen obilježju 138. brigade Hrvatske vojske položeni su vijenci u spomen na sve poginule branitelje.

Više sa portala poduckun.net ...