Goranskim mikro i malim poduzetnicima uručeni ugovori vrijedni 53 tisuće eura

Autor: Nikola Cvjetović 07.12.2023

Ukupno je sufinancirano jedanaest prijava.

Rijeka - U cilju stvaranja kvalitetnijeg turističkog proizvoda na području Gorskog kotara, goranskim mikro i malim poduzetnicima i obrtnicima dodijeljeno je gotovo 53 tisuće eura iz Programa potpora male vrijednosti za razvoj turističkog poduzetničkog potencijala.

Primorsko-goranska županija je ove godine po prvi put donijela spomenuti Program, a sredstva se odobravaju za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme u svrhu razvoja i unapređenja ugostiteljskih kapaciteta. Ukupno je sufinancirano jedanaest prijava.

Ugovore poduzetnicima uručile su zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Alessandra Ban.

„Vama koji ste ostali u Gorskom kotaru i ulažete veliki trud u razvoj turizma, svakako treba pružiti podršku. Sve razine vlasti, od lokalne, regionalne i državne nastoje donijeti niz mjera koje će vam olakšati poslovanje, a ovaj natječaj je jedan od načina na koji Primorsko-goranska županija želi pomoći“, navela je zamjenica.


Pročelnica Ban dodala je da je cilj programa ravnomjerniji razvoj turizma na području županije, odnosno jačanje sadržajnosti i kvalitete turističkog proizvoda Gorskog kotara. Ukupno je u županijskom proračunu za tu namjenu planirano 90 tisuća eura.


„Iako Gorski kotar ima izraziti potencijal za razvoj održivog turizma, tek oko jedan posto turističkog prometa u našoj županiji odvija se na tom prostoru koji zauzima 35 posto kopnenog teritorija PGŽ. Stoga će se, zajedno s potporama razvoju javne turističke infrastrukture, koja se dodjeljuje gradovima i općinama na području Gorskog kotara, ovaj program za poduzetnike i obrtnike provoditi i ubuduće”, rekla je Ban.


U ime poduzetnika, gospodin Ratko Pavlić iz Mrkoplja zahvalio je na uručenim ugovorima i izrazio nadu da će Županija i dalje podržavati male poduzetnike kojima na ovaj način olakšava poslovanje.

Više sa portala poduckun.net ...