Ljeto na Kantridi: Henry Radanović quartet na Morskom prascu

Autor: Andrea Načinović 11.07.2022

Henry Radanović je dobitnik nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najistaknutijeg instrumentalistu u kategoriji jazz i urbane glazbe za bas gitaru i kontrabas 11 puta.

Rijeka - Henry Radanović quartet će u ponedjeljak, 11.07. s početkom u 21 sat u beach baru Morski prasac na Kantridi održati koncert u sklopu manifestacije Ljeto na Kantridi u organizaciji Novog turizma d.o.o.. Ulaz je slobodan.

Henry Radanović je na mnogobrojnim koncertnim nastupima i diskografskim projektima surađivao je s eminentnim jazz izvođačima Boškom Petrovićem,Nevenom Frangešom,Matijom Dedićem,Darkom Jurkovićem,Goranom Končarom,Krunoslavom Levačićem,Duškom Gojkovićem,Renatom Chiccom,Markom Lazarićem,Denisom Razumovićem,Igorom Gerzinom,Ivanom Popeskićem,Zvjezdanom Ružićem,Branimirom Gazdikom,Zvonimirom Radisicem,Ivanom Pešutom,Brunom Mičetićem,Brunom Urlicem,Meri Trošelj,Tamarom Obrovac ,Valerijom Nikolovskom,i mnogim drugima.

Dobitnik je nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najistaknutijeg instrumentalistu u kategoriji jazz i urbane glazbe za bas gitaru i kontrabas 11 puta. Za svoj samostalni autorski album “Long Distance”nagrađen je i diskografskom nagradom Porin.Dvaput je dobitnik je i nagrade Fender Mega muzika.Publika će također moći slušati sjajnog gitaristu Zvonimira Radišića koji ove godine polaže”Master degree” na Gustav Mahler Univerzitetu u Klagenfurtu,Tončija Grabušića svima dobro poznatog jazz bubnjara,te trubača Branka Sterpina dugogodišnjeg člana Big Banda HRT-a.

Bend renomiranih,i nagrađivanih jazz glazbenika predstavit će na nadolazećem koncertu autorske skladbe Henry Radanovića uz poneku kompoziciju Zvonimira Radišića, te neke od poznatih jazz standarda.Realizaciju koncerta potpomogli su Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke,te Upravni odjel za kulturu,sport i tehničku kulturu PGŽ.

Više sa portala poduckun.net ...