'Merry Chersan': Žar kršanskog Adventa ugrijat će svačije srce

Autor: Marina Pauletić 07.12.2023

Drugo izdanje manifestacije „Merry Chersan“ u Starom gradu Kršanu od 22. do 24. prosinca nudi bogat program za sve generacije.

Kršan - Radost + ljubav = „Merry Chersan!“. Recept je to za drugo izdanje Adventa u Starom gradu Kršanu, koji će se održati od petka, 22. prosinca, do nedjelje, 24. prosinca.

Trodnevni program, za potpuni doživljaj čarolije Božića, donosi sadržaj za sve uzraste: dolazak Djed Mraza, kazališne dječje predstave, nastupe domaćih folkoraša, pjevačkih nada, popularnih DJ-eva i dokazanih bendova. Posebna pažnja ovom je zgodom posvećena bogatoj, prigodnoj gastronomskoj ponudi koju će kvalitetni lokalni ugostitelji prirediti na dvije lokacije.

„Premijerno lanjsko, odlično posjećeno i priznanjima nagrađeno izdanje kršanskog Adventa ponudilo je više od upaljenih lampica i klinčića u vinu. Dogodila se čarolija, ona prava božićna. Vladao je duh zajedništva i ljubavi. Slavili smo ono što treba slaviti! Tome je zasigurno pripomogla i bajkovita kulisa Kaštela, koja se pokazala kao stvorenom za ovakav događaj i rijetke je ostavila ravnodušnim. Volimo reći da je naš Advent baš po mjeri čovjeka: nenametljiv i spravljen s puno žara, da ugrije svačije srce u radosnom iščekivanju Božića“, kaže Ariana Brnetić, direktorica Turističke Zajednice Općine Kršan, organizatora manifestacije.

„Napravit ćemo sve da nastavimo u istome stilu. I ove godine „Merry Chersan“ odvijat će se u idiličnoj atmosferi Kaštela u vremenu između paljenja treće i četvrte adventske svijeće, koje simboliziraju ljubav i radost. Advent će opet biti u potpunosti domaći, 'made in Kršan' proizvod: svoj doprinos – i to posebno veseli – dat će svi, od djece, njihovih roditelja, izvođača, produkcije, ugostitelja…“, dodaje Brnetić.

Otvorenje programa u petak, 22. prosinca, u 16.30 sati pripast će, naravno, Djedu Mrazu, koji će podijeliti poklone kršanskim mališanima, nakon čega će roditelji pripomoći u kićenju bora ukrasima koji su izradili s djecom. Uslijedit će dječja predstava „Baka Mraz“ u izvedbi udruge Birikina, nastup KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“ Kršan, te talentirane pjevačice, harmonikašice i pijanistice Karle Levak iz Kožljaka. Od 20 sati nastupit će popularni Damir Kedžo, a zabavu će u noć potegnuti DJ So Chic.

U subotu će se odvijati dječji program Žutog kišobrana „U potrazi za Božićem“. Nastupit će pjevač Mateo Pilat, kojega je kršanska publika prošle godine odlično primila. Od 20.30 sati očekuje vas prava veselica uz Koktelse, nakon kojih na scenu stupa DJ Foka.
Na Badnjak program će otvoriti mlada pulska pjevačica Lana Demarin, a nakon nje za zabavu je zadužen DJ Shurki. U Božić će nas u velikom stilu, od 23 sata, uvesti odličan riječki sastav Super Cover Band.

Cjelokupni program i satnicu možete pronaći na mrežnim stranicama organizatora manifestacije Općine Kršan i njene Turističke zajednice koji su organizatori manifestacije, uz potporu KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“ i Udruge Čepljonske maškare.

Više sa portala poduckun.net ...