Na listi HDZ-a ministar Butković, bivši ministar Kliman i Ostrogović

Autor: Sanja Tumara 28.03.2024

Nositelju liste ministru Olegu Butkoviću „leđa čuvaju“ bivši ministar turizma, Istrijan Anton Kliman te prvo ime riječkog HDZ-a, Josip Ostrogović. HDZ je Za sve izazove, kako kaže njihov program.

Rijeka – Oleg Butković, Anton Kliman, Josip Ostrogović, to je trojac koji predvodi listu HDZ-a za osmu izbornu jedinicu. HDZ je danas, naime, predstavio svoj izborni program Za sve izazove te kandidacijske liste.

Ministru Butkoviću tako „leđa čuvaju“ bivši ministar turizma, Istrijan Kliman te Josip Ostrogović, prvo ime riječkog HDZ-a.
Na četvrtom je mjestu bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, a na listi su, spomenimo, šef KBC-a Alen Ružić te glasni saborski zastupnik s Raba Josip Borić. Na listi je, istina na ne ulaznom mjestu, i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, na samom je dnu liste ugledni kirurg i dosadašnji zastupnik Ivan Kirin, a mjesto je dobila i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.

Na listi su još dvije žene, ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić te Umažanka Ilirjana - Croata Medur.

Na čelu liste za sedmu izbornu jedinicu, kojoj pripada sjeverni i istočni dio Primorsko-goranske županije, nalazi se ministar branitelja Tomo Medved. Na listi je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, no tek na 7. mjestu. Četvrto mjesto na listi dobila je Marijana Petir, donedavna nezavisna saborska zastupnica te bivša europarlamentarka.
Ono što nas posebno zanima jest tko je na listi broj sedam iz PGŽ-a. To je samo dosadašnja HDZ-ova saborska zastupnica, Ravnogorka Majda Burić.

8. Izborna jedinica
1. Oleg Butković
2. Anton Kliman
3. Josip Ostrogović
4. Tomislav Klarić
5. Irena Hrstić
6. Alen Ružić
7. Josip Borić
8. Davor Zubović (HSU)
9. Ilirjana - Croata Medur
10. Ana Kučić
11. Mario Bratulić
12. Ivan Bubić

13. Kristjan Staničić
14. Ivan Kirin


7. Izborna jedinica
1. Tomo Medved
2. Ivan Celjak
3. Martina Furdek - Hajdin
4. Marijana Petir (Nez.)
5. Ernest Petry
6. Veselko Gabričević (HSU)
7. Nikolina Brnjac
8. Majda Burić
9. Rade Šimičević
10. Magdalena Komes
11. Damir Mandić
12. Anđelka Salopek
13.Sanja Mioković
14. Ivan Dabo

Više sa portala poduckun.net ...